FC Twente vraagt schuldeisers om gunst

Het grote bedelen is begonnen. Als ware het de bange dagen van het bijna-faillissement in 2003. Wie had gedacht dat het ooit zo’n vaart zou lopen toen ons FC Twente langs de toppen van de gouden Europese voetbalbergen scheerde? Maar het is 2015 en de gouden bergen zijn verder weg dan ooit. Een diepe, donkere en vooral sportief anonieme afgrond is nu ons dreigende voorland. In een wanhopige poging niet definitief in die afgrond te verdwijnen heeft FC Twente de gemeente, banken en particulieren gevraagd om de aflossingstermijnen van leningen te mogen verlengen. En zo lijkt het lot van onze club dankzij de gevluchte (of is het verbannen?) koning in handen te komen van hen die investeerden in de luchtkastelen van diezelfde koning: Koning Joop die dacht dat hij overal mee weg zou komen.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

15 reacties op “FC Twente vraagt schuldeisers om gunst

  1. Wallace

    Pijnlijk nieuws. Maar ook pijnlijk sportief nieuws is, dat Utrecht de topspits-in-wording Haller voor ca. 8 ton kan overnemen van Auxerre en hem een 4-jarig contract wil voorleggen. Geweldige aanvaller, was super geweest voor ons…bedankt Joop. Nogmaals, man. Hartstikke bedankt. Wij Bórven en straks een 16e plek en Utrecht 6e met Haller. Dramatisch wat er gebeurt. We verschrompelen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      Wallace ,als Joop Paleis Soestdijk ,is voor een prikkie te koop . Is hij weer de Koning vant land . Vlag in top .Weten de voorbijgangers ook dat Joop thuis is . En inderdaad WE VERSCHROMPELEN we verschrompelen door miljardairs die nog steeds elke cent willen omdraaien en daar gaan we aan kapot . Geld moet rollen . Precies als ene Dirk Wessels die als een muisje over het Vliegveld liep . Dat wat er in zijn hoofd zat was wachten op miljoenen slurpsliedie . En de slurpsliedie kwam niet niet . En toen verzon hij een verhaaltje dat hij een vriend in Amerika kende die wel een vliegonderhoudsvliegtuigenafdeling vab Vliegveld Twente wilde maken . Maar het slurpsliedie geld kwam niet en toen ging de in oudgeld Nederlands 2.2 miljard gulden Wessels er maar snel tussenuut . Allemaal mensen vant zelfde laken een pak die nergens liefde voor hebben of het moet geld zijn . De euro maakt meer kapot dan je lief is . En daarna was Dirk zo kwaad geworden dat hij zei;zaag voor mijn part toch alle bomen om . Straks zit Joop daar in Paleis Soestdijk koffie te drinken met vingertje omhoog te kijken naar het loervolk dat langs komt rijden . En dan komt Aldo op bezoek met een Tros Bananen .

        /   Beantwoorden  / 
  2. eddy35

    Wallace,

    Ik heb vorig jaar nog een poging gedaan om ze naar Frankrijk te krijgen. Ik had een afspraak staan met hoofd opleidingen van PSG, maar helaas……!!
    Daar loopt zoveel kwaliteit in de jeugd rond en ze krijgen nooit de kans om te spelen. Maken ze op hun 18de de verkeerde keus dan hoor je van die spelers nooit meer iets. Allemaal transfervrij op te pikken maar je moet er wle een beetje moeite voor doen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wallace

      We hebben geluld als Brugmannen, Ed. Hoe vaak we niet op de botte koppen geklopt hebben met kritische verwijten en sombere bespiegelingen over kapitaalvernietiging en kijk nou eens…het Ros ligt schuimbekkend en stuiptrekkend op zijn rug op een afgetrapte vlakte waar eens groen gras groeide. Haalt Twente de datum van het jubileum of is het slechts een kwestie van weken voor het edele dier zijn laatste adem uitblaast..? Joop en Aldo, totale onwetenden en selfkickers, we zijn bedrogen en voorgelogen en alle jaknikkers, meelopers en kontkruipers kunnen straks bij zichzelf te rade gaan.

        /   Beantwoorden  / 
  3. twente madmax

    Natuurlijk blijf ik achter mn club staan! En zeker blijf ik naar wedstrijden gaan. Dat is net als met een huwelijk. Soms super en soms teleurstellend. Maar met oprechte trouw gewoon doorgaan. Maar zeer kritisch over de stappen die gemaakt worden. Waar fouten worden gemaakt mag ook reactie gegeven worden. En in dit geval zou ik Joop en de zijnen best persoonlijke billenkoek willen geven hoor. Moet er niet aan denken dat mijn echtgenoot met schulden thuis kwam! ! Dan was ‘ t ook niet best. Maar geld ook in goeie en slechte tijden er zijn. Ook al kun je ze wel wurgen soms.

      /   Beantwoorden  / 
  4. ber

    Ideetje:
    Je kunt ook 20.000 aandelen a 1000,- per stuk (max 1 pp.) te koop aanbieden aan de supporters, is 20 miljoen waard plus een sterke stem vanuit de regio.
    Optieven met Doyen, regel het met je supporters.

      /   Beantwoorden  / 
    1. dinkeltukker

      Volgens mij kan dat niet, omdat Twente een stichting is. Maar ik kan het mis hebben hoor.

        /   Beantwoorden  / 
      1. ber

        Kijk.. ik weet ook niets van rechtsvormen.. wat ik wel weet is dat Az destijds op deze manier 10 miljoen voor haar stadion bouw binnen heeft geharkt. Goed .. scheringa had wel meer van dit soort plannetjes ;) Is munsterman niet twents voor scheringa?

          /   Beantwoorden  / 
  5. twente madmax

    Dan heb je wel recht van spreken. En dus ben je ook verantwoordelijk voor de club. Niet eens zo’n gek idee. Mits je mensen hebt die er verstand van hebben.

    PSV wil onze talenten en toppers wel overnemen. Wordt nog wat volgend seizoen. Als we dat redden en niet dood zijn. Worden zware tijden.

      /   Beantwoorden  / 
  6. cmw twente-achterhoek

    Geachte crisismanager,

    De voorzitter verklaart zichzelf onmisbaar. Maar in hoeverre kan Twente dan geloofwaardig in de nieuwe situatie met gemeenten, banken en sponsoren spreken ?

    Ook de trainer wordt door de voorzitter onmisbaar verklaard.

    Echter zowel de resultaten van de voorzitter (in de toenmalige rol als vice voorzitter) als de resultaten van de trainer maken een onmisbare positie verre van vanzelfsprekend.

    Helaas is niemand onmisbaar in het bedrijfsleven net zomin als in de politiek.

    Het gaat om vertrouwen en vertrouwen spreken anderen uit !

    Schalke – Hoffenheim ging wel weer over voetbal, en de sfeer was uitstekend in Gelsenkirchen. Schalke laat Hoffenheim geen kans. Ondanks dat Schalke een midweeks-duel met Real voor de boeg had (welke helaas voor Schalke ondanks puike overwinning niet tot kwalificatie leidde). Ook de Bratwurst en Bier werden genuttigd in het zonnetje rondom het stadion. Huntelaar deed gelukkig wel mee. Max Meier is de nieuwe star, Chpou-Motuing is een doordouwer met gave techniek.

    Voetbal is een bedrijf, en vertrouwen is belangrijk voor de dynamiek in het spel en de aandelenkoers (marktwaarde van selectie) en voor de psychologische strijd met de tegenstander. Het laatste beetje is techniek & fysiek (aankoopwaarde selectie), en geluk.

    Het snel terugwinnen van het definitieve vertrouwen is essentieel.
    Bij Twente is dit o.a. veldkwaliteit, uitstraling van de trainer en een voorzitter met visie en draagvlak.

    Ik wens u veel sterkte en vertrouw op een snelle verbetering van resultaat op alle vlak !

    PS: Kunstgras is helaas het enige alternatief of er moet aan het stadion verbouwd worden voor meer licht en lucht inlaat (ook voor mengvorm).

      /   Beantwoorden  / 
  7. Paul

    HET GROTE BEDELEN IS BEGONNEN . Het is te triest voor woorden dat dit NEKSCHOT puissant rijk bedelt en bedelt alsof het een hobby van hem is om op deze manier zijn macht uit te willen stralen naar de Gemeente en Banken . Alsof ze hem als nagel aan de kist mogen krabben . Hij mijn ei van Columbus idee heeft hij na 10 jaar ook nog eens het stadion voor 0 punt 0 centen in zijn bezit . Dus wie kan er op z n manier een voetbalstadion kopen zonder uiteindelijk ook maar 1 cent betaald te hebben en zich gratis eigenaar kan worden . Ik heb jaren geleden Joop gefaxt dat ik wel kon regelen een olieboer in Dubai met zalig oneindig poen die dan ook de voorzitter wou gaan worden MAAR dat wilde Joop niet,kreeg ik in een brief te lezen . Kijk naar Nasser Al Khelaifi 40 jaar geldschieter eigenaar van Paris S Germain . Nasser heeft een waterkraan die constant loopt met daarnaast ook een geldkraan die constant loopt . En de man is ook nog zo blij als een klein kindje dat PSG vanavond heeft gewonnen . En dat NEKSCHOT loopt de hele dag met zijn chagrijnige gelaat alsof het lijkt dat hij over niet al te lange DAKLOOS gaat worden en in het bos moet gaan lopen en overnachten in een of andere wc pot . Ik wordt onpasselijk van dat geval dat door zijn geldmacht graag iedereen aan het lijntje wil houden . Als Nekschot later dood is wil hij graag dat alle mensen met hun nagels aan zijn kist gaan krabben of er nog geld ligt in zijn kist . Dan heeft hij nog lol . Ik vind het een nare man die er op uit is om nog meer problemen te maken dan in een keer op te lossen . Het zal wel een hobby van hem zijn . Buiten het voetbal om kan ook hij weer UITSTEKEND rekenen .

      /   Beantwoorden  / 
    1. aks

      @Paul
      In huize Hengelo zijn momenteel de blinden dicht de dure auto’s staan niet meer voor de deur de inboedel van de Slavische huishoudster is verplaatst, het lijkt er op dat onze Ome J. binnenkort zijn biezen gaat pakken, het is maar een vreemde constatering.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul

        Joop heeft hier niks meer te zoeken om eenzaam weg te kwijnen aks . Joop Munsterman Twitter heeft ook al voedings problemen . Joop is in conclaaf met zijn vrouw om naar Indonesie te verhuizen . Nog enkele jaren zalig in de hangmat op het strand aldaar .

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.