Gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp

De gemeente Enschede komt FC Twente te hulp door de club uitstel van aflossing te verlenen van een lening van 17 miljoen euro. Het uitstel loopt tot 1 juli 2016. Tot die periode moet wel de rente worden betaald. De regeling is onderdeel van het nieuwe plan van aanpak van FC Twente. Overigens kunnen andere belanghebbenden (lees: schuldeisers) de regeling nog afkeuren. Zoals bekend oordeelt de licentiecommissie van de KNVB eind deze maand over het plan van aanpak en dat oordeel is van levensbelang voor het voortbestaan van FC Twente.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

25 reacties op “Gemeente Enschede schiet FC Twente te hulp

 1. robbert

  Het spelletje Galgje was het favoriete spelletje van Joop Munsterman.
  Doyensport is nu de strop om de nek van FC Twente
  FC Twente heeft veel financiele zorgen.
  Volgende week laat De KNVB weten of het akkoord gaat met het nieuwe plan van aanpak. Bovendien dreigt er een liquiditeitsprobleem, weet de Tubantia. In het verleden zijn spelers ‘op afbetaling’ gekocht, waardoor de club aankomende zomer nog aan een aantal termijnen moet betalen (voor onder andere Hakim Ziyech).”De liquiditeit gaat dan knellen. Het hangt van een aantal factoren af in hoeverre dat een probleem wordt”, aldus Van den Belt.
  Aan de andere kant is de situatie nog nijpender doordat betalingen die de club nog moet ontvangen uit de verkoop van spelers die al naar voren zijn gehaald. FC Twente heeft gekozen om vorderingen te verkopen aan derde partijen in ruil voor direct cash. Doordat de situatie blijkbaar zo noodlijdend is geweest, zijn die inkomsten relatief laag uitgevallen ten opzichte van de vorderingen die FC Twente anders nog zou ontvangen van kopende clubs.
  Galgje – Galgje – Galgje nog een week te gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. aks

  Weer slecht nieuws !
  Alle lijken waren uit de kast, aldus Aldo van der Laan. De interne lijken wel, maar de problemen bij FC Twente blijven er maar komen. Ondanks het goede nieuws van de gemeente Enschede, is er ook alweer slecht nieuws.
  De site van FC Twente kan uit de lucht worden gehaald want maandag is het bedrijf xs2theworld van Sander Munsterman, (zoon van Joop) bankroet verklaard.
  Het bedrijf onderhoudt de website van FC Twente.
  Het faillissement komt op een zeer ongelegen moment.
  De supporters kunnen namelijk nog tot dinsdag 21 april hun jaarkaart bij FC Twente verlengen en het is voor Twente heel belangrijk dat de website niet ‘down’ gaat, dan bestaat de mogelijkheid, dat zij veel inkomsten mislopen. “Het is van groot belang dat onze website goed blijft functioneren”, stelt directeur Gerald van den Belt.
  Wordt wakker Gerald
  Wees eens slim en laat de betaal gegevens van Joop M. eens checken of er een verband bestaat of is ontstaan met het bedrijf van zijn zoon Sander, waarom ?
  omdat 4,4 miljoen van het verlieskapitaal van FC Twente moeilijk traceerbaar is, je kunt niets meer uitsluiten in deze lijken uit de kast soap story.
  Een ding is duidelijk de verliezen zijn groter dan de inkomsten, waren we maar eerst eens van die vervelende Doyen-sports af en een goede leer voor de volgende keer, geen spelers op de pof kopen, dus niet boven je stand leven.
  Want dan kan je leven raar eindigen, wat
  FC Twente betref valt een faillissement niet uit te sluiten, alles valt tussen + en -

    /   Beantwoorden  / 
 3. cmw twente-achterhoek

  En heeft de Gemeente Enschede zaken gedaan met van der Laanuit? De Gemeente Enschede had geen zaken moeten doen zolang hij nog in het zadel zit. Aangezien van der Laanuit blijft zitten zolang hij nog zaken kan doen, en Schreuder wordt gedekt door van der Laanuit, want hij wist ervan. Dus Schreuder blijft zitten !

  De enige sfeeractie die helpt is om de trainersbank van Twente voorafgaand aan het duel op te blazen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Of bij de C1000 opzettelijk alle blikken en potten Zwanenworst uit de schappen schoppen. Die gewetenloze klootzakken hebben geen gevoel, hun enige emotie zit in de knip. Gestolen monneten tellen over de kromgesappelde ruggen van trouwe supporters. Hoe langer je er bij stil staat, hoe woester je wordt ! Uitkleden dat tuig en dan onder de brug ermee !

     /   Beantwoorden  / 
 4. twente madmax

  Lijken uit de kast??
  Het is gewoon een kerkhof.
  Munsterman imperium valt hard met het faillissement van zoonlief er ook nog bij,
  Maar dat zal me een worst wezen .Schoonvegen de Veste!
  K’ nem ne besem met zundag!
  Wie keert alle rotzooi dr oet!
  Benieuwd wat de media morgen weer veur spannends hef! T ‘ is geen soap meer ma een thriller!

    /   Beantwoorden  / 
 5. deleukstethuis

  heb nu al zin in de TS van zondag #TwentseSchoonmaak

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hendrik

   Asito inzetten. Alle Stof In (Fc)Twente Opruimen

     /   Beantwoorden  / 
 6. Wallace

  Zou je niet, de schoften, maar uitgerekend zondag komt Tadic afscheid nemen van het volk, dat is dus geregisseerd door Aldo Baldo, in een doorzichtige, laffe poging om de massale volkswoede te beteugelen. Wat een fucking godvergeten Politburo, dat bestuur ! JETZT ERST RECHT, zouden de Pruissen zeggen. #zozatalswat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Zou kunnen. Of Schreuder heeft zelf, met of zonder advies van zijn zaakwaarnemer Janssen, aan het clubbestuur gevraagd of ze komend weekend Tadic in het stadion kunnen zetten. Want een fluitend 30.000 koppig publiek doet een mens in elkaar verschrompelen en zijn ontslag indienen, wat op zich het bestuur nog wel zou wensen, maar Schreuder mot de rug recht houden, wil ie met 2 miljoen een villa op Majorca aanschaffen om een kleurtje op zijn gezicht te krijgen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Schreuder is als ‘the man who knew too much’, waarmee ik inderdaad insinueer dat hij deelgenoot gemaakt is van de ongetwijfeld frauduleuze handel en wandel van Joop en Aldo. Ook vandaag weer indicaties dat er gesmeerd zou kunnen zijn door de vieze, speculerende heertjes op basis van een ronduit schokkend relaas van een parttime scout van Twente in de kraante. Koop de Tubantia van vandaag en huiver !! Deze man vermoedt het bestaan van een soort schaduw-scoutingapparaat waar de twee commissarissen hun eigen ‘handel’ uit betrokken…het stinkende zaakje wordt dagelijks vuiler. Wij als rechteloze supportertjes moeten een diepgaand, strafrechtelijk onderzoek eisen op basis van onbehoorlijk bestuur en eventueel witwassen van zwarte transfergelden. Intussen lijkt de rol van Van den Belt ook niet meer zo zuiver als we allemaal veronderstellen. Lijkt gewoon de belangen van Joop en Aldo voorrang te geven ! OMERTA is wat Schreuder in het zadel houdt. #kopd’raf!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piet

     Ik geloof niet dat profvoetbal bestuurders filantropen zijn, maar dit zijn harde insinueringen v die scout die inderdaad aansluiten bij die idiote en te dure aankopen van spelers van twijfelachtige waarde, die schreeuwen om een reactie vh bestuur én van van den belt inderdaad!

       /   Beantwoorden  / 
 7. johan

  het zit allemaal mogelijk nog smeriger in mekaar dan we dachten… lees ik dat de toekomstige te ontavngen termijnen van bepaalde transfers in ruil voor directe cash verkocht zijn voor een stuk minder dan je er voor zou krijgen, en dat deze verkocht zijn aan……. LEDEN VAN DE RAAD VAN COMMISARISSEN!!!!! Als dat zo is is er uit de ruif van de inkomsten van Twente gevroten en de club door schaamteloze zelfverrijking van de heren in de problemen gebracht…

    /   Beantwoorden  / 
 8. deleukstethuis

  HEt bestuur van Twent heeft geregeld dat Dusan Tadic zondag samen met de supporters afscheid komt nemen van de club. Juist ja. Dat dachten wij als supporters al, dat we afscheid moesten gaan nemen van de club…

    /   Beantwoorden  / 
 9. hennik

  Tadic neem de rotzooi mee!

    /   Beantwoorden  / 
 10. Paul

  Allemaal het zelfde klootjes volk in aanzien met hun glitterpakjes.Hadden de RVC bij het stadion gewoond en niet in de RVC gezeten bij Twente dan hadden ze wel geklaagd over geluidsoverlast .Net zoals ene Herman Finkers die 30 km vant vliegveld af woont en steen en been klaagde . Ik bedoel maar dat als je veel geld hebt en bekend bent dat je het dan ook voor het zeggen hebt in de maatschappij en al dat soort zogenaamde derde rangs burgerrij ook voor hun echt derderangs is . Daardoor kunnen zei ook zo goed hun zakken vullen en altijd zo hard schreeuwen tegen Jan met de Pet . Jan met de Pet wordt door hun als dom versleten . Maar het omgekeerde is dat als je hun glitterpakjes van hun lichaam trekt en hun smerige bewustzijn proeft blijft er van dat soort mensen bar weinig over .

    /   Beantwoorden  / 
 11. Wallace

  Na de gedwongen verkoop van veel van onze talenten, waarbij ik reken op ten minste zeven uitgaande transfers, zou ik graag de volgende spelers zien komen;

  Fischer en Van Mieghem ( Excelsior ), Leerdam ( huurbasis, Vitesse ), Bijker ( Cambuur ), Locadia ( huurbasis, PSV; eventueel betrekken bij deal Corona ), Bruns ( Heracles ) en de talentvolle Korte en Van
  Overeem ( beide FC Dordrecht ) Aan de bak, Fredje !

    /   Beantwoorden  / 
  1. eddy

   Ze moeten eens kijken naar Nemanja Nikolic van Videoton in Hongarije. Een 27 jarige spits met een moyenne over zijn hele loopbaan van 135 goals uit 235 wedstrijden. Aan het einde van het seizoen transfervrij, is in het bezit van de Hongaarse nationaliteit dus niet geen buiten EU salaris nodig.
   Snel, technisch, tweebenig, koele afmaker en een harde werker.

   https://www.youtube.com/watch?v=LKIDkNjD_iY

   Een echte goalgetter die ook in de eredivisie goed is voor minimaal 20 goals.

     /   Beantwoorden  / 
 12. johan

  na diepe analyse geconcludeerd dat volgend seizoen Rutten de trainer wordt en Nijland de TD. Het heeft dan ook geen zin daar volgend seizoen niet meer bij te zijn. Heb dus verlengd. Maar eerst nog a.s. zondag op niet mis te verstane wijze laten weten dat huidige TS er niks van gebakken heeft. Als de scouting trouwens de spelers die gekocht zijn niet heeft aanbevolen, wie heeft dat dan gedaan???? Wie was de drijvende kracht achter al die aankopen? Kan best dat we dat de huidige TS ook al kunnen aanrekenen. Bovenop de verminderde inkomsten tv gelden door belabberd presteren. Bovenop Qarabaq debacle en mislopen startgelden Europaleague. Bovenop mislopen bekerfinale.Bovenop leegloop stadion. Als je alles optelt mag je afvragen wat duurder is, laten zitten of zak geven aan deTS, ik weet het wel.

    /   Beantwoorden  / 
 13. twente madmax

  Twente stuurt supporters een brief over de geplande acties! Belachelijk ze zijn doodsbenauwd. As t mut dan nu! Schoon schip en fairplay naar de supporters toe en niet net doen alsof het mooi weer is.
  Soms is donder en bliksem heel goed om de lucht te klaren!
  Dan maar een paar jaar geen top!
  Maar terug naar de club die het was.

  Ze geven aan de media altijd van die gezapige dingen door. Wees maar eens zo eerlijk om te zeggen dat het soms giga slecht is gegaan. Ze denken dat supporters gek zijn!
  Hebben nog steeds niet in de gaten dat ze afhankelijk zijn van de 12 e man.

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan

   ja precies, ze wilt ons weer in de tuk driet’n! ben ook gebleven als scc houder om te zorgen dat het beter wordt en om te beginnen zondag zodat ik zeker weet dat deze Technische Sof niet nog meer ruimte krijgt de boel te verkloten volgend seizoen. Qua spelersmateriaal zijn we nummer 4 en wat hebben de heren er van gebakken? Schande, met moeite linkerrijtje (zonder puntenaftrek). En dan die brief. Als er nou in stond dat ivm met onze hoge positie op de fairplay waar ook supportersgedrag meetelt, en de grote kans op deelname Europaleague via de achterdeur verzoekn wij de supporters bla bla bla. Maar nee, de knuppels zeggen gewoon we weten nog niet zeker of we mee gaan doen als we Europaleague halen. Wat?? Snap je dan niet dat je zo Europese punten kunt halen tegen laagvliegers man man man wat dom.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Paul

  De Gestapo Leden A en RVC hebben de supportersverenigingen een brief gestuurd met de woorden;zo liefst dus helemaal geen spandoeken.Geen verkeerde spreekwoorden .Bij de KNVB is het verboden om verkeerde leuzen te gebruiken danwel uit jullie mondjes .Veel liever ziet Aldo die nu al 7 kleuren stront schijt dat de supporters op de tribune s gaan bidden;;knielt allen neer op bladzijde 16 van het gratis verkregen rode boekje van gladde Aldo en CO smeerlappen.En de supporters zullen bidden tot Jezus in de lucht gaat verschijnen en Christus de puntentelling plots heeft veranderd zodat Twente met 90 punten bovenaan staat en Kampioen is geworden 2015 .Het wonder is zal geschieden en de KNVB moet plots naar Eindhoven om de schaal op te halen en PSV de schaal niet wil afstaan zeg de KNVB ;dat moet,er is een wonder geschiedt in Enschede .Jezus Christus is ten aard .En Joop thuis met zijn vrouw de achterovergeslagen in al die jaren verdwenen 15 miljoen euri ;pak de koffers snel schat want Jezus hangt boven stadion in de lucht .Snel naar Jakarta Chocolade .Ach Joop,zeg zijn vrouw ;als Jezus boven het stadion dan hangt hij toch over de hele aarde heen .Zo krijgt Joop waanzinachtervolging en zijn vrouw roepietoetie VLUCHTEN KAN NIET MEER .

    /   Beantwoorden  / 
 15. Wallace

  Aldo Baldo belt morgenochtend met interim burgemeester Fred de Graaf – die Maxima aan haar billenkontpartij voelde, wat een baas – bellen met de dringende oproep de wedstrijd te verbieden, let maar op. Handhaving orde en veiligheid, en shit van aanverwante soort. Als ze dat doen dan komen er rellen tot in de fuckende Koningsnacht !

    /   Beantwoorden  / 
 16. twente madmax

  Achter de schermen de boel oplichten en dan tegen ons supporters zeggen wat wel en niet kan??
  Toppunt van hypocrisie! !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Waar heb je bewijs dat de boel is opgelicht dan?
   dat een ontslagen en gekwetste scout iets roept tegen een naar aandacht en succes hunkerend regionaal journalistje, is niet gelijk voor zoete koek te nemen.
   hypocrisie is net zo goed de supporter in de schoenen te schuiven. Lekker meegefeest al die jaren, en nu het feestje is afgelopen, maar een beetje schreeuwen. Het lijkt wel ADO in de jaren negentig hier. Ik snap het wel, maar het is oer en oer dom, en net als bij ADO verergeren de supporters nu de clubsituatie. Als je het niet meer aan kan zien zolang schreuder er zit, verleng je kaart dan niet. Maar de club is er niet alleen voor jou. Ik zie graag topvoetbal in de veste, en daarvoor moet je verstandig beleid voeren, geen emotioneel to the bottom beleid.

     /   Beantwoorden  / 
 17. twente madmax

  Dit hele drama getuigd al van oplichterij toch?
  Het eenmans beleid en de gevolgen daarvan.
  Niet alleen dit verhaal van die ene scout. En lekker meefeesten en nu schreeuwen is te makkelijk.
  Een beetje schreeuwen is niet genoeg schijnbaar. Duidelijk maken dat het zo niet verder kan. En verstandig beleid is er dus totaal niet gevoerd anders waren we niet zo verschrikkelijk te pas gekomen als nu. De acties die er komen mogen best heftig zijn! Dat alle SV ‘ s het hierover eens zijn zegt genoeg. En ik blijf komen hoor ook al degraderen ze.
  Dat het voor ‘ t fatsoen en de KNVB door de beugel kan is prima maar wel zo duidelijk en ludiek as ‘ t maar kan graag want anders luisteren ze niet. Want de steun die ze van supporters kregen de laatste wedstrijden was echt niet voor Alfred maar vanuit pure clubliefde! !

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.