Wallace over Kuipvrees

Kuipvrees

Winnen in de Rotterdamse Kuip doe je niet elk seizoen. Ook Twente niet, of misschien wel juist Twente niet, dat de eigen reputatie in uitduels per traditie nogal bedachtzaam voor de dag te komen, zelden geweld aan doet. Nóg een uitwas van de tweede termijn van Steve the inshitter McClaren. Mocht het in mijn vermogen liggen dan hoop ik zijn naam niet meer te laten vallen in dit soort verhaaltjes. Als ook de laatste rooie cent van zijn vette afkoopsom door de club voldaan is, kunnen we hem definitief aan de vergetelheid gaan toe vertrouwen. Althans, ik kan dat. Anderen zullen hem van het staatsieportret van de kampioen-selektie moeten scheuren. Whatever it takes.


Volkomen onbevangen toog het jongetjes klasje van meester Jansen en concierge Schreuder zondag naar Feyenoord. Ik bedoel natuurlijk meester Schreuder en concierge Jansen, maar wie gelooft dat nog na zondag? Schreuder houdt zich keurig op de vlakte, je ziet hem amper. Joop adviseerde Schreuder een ‘low profile’ aan te houden, opdat ze bij de CBV en de KNVB niet de minste argwaan zouden kunnen krijgen voor wat betreft de rechtvaardiging van de met plaksel en touwtjes min of meer rechtgetrokken, scheve arbeidsconstructie. Alfred heeft die raad duidelijk niet in de wind geslagen. Hij was in de Kuip niet van de bank te slaan, liet zich niet horen of zien en zat als eerste weer in de bus. Een Rotterdamse suppoost wilde hem aanvankelijk niet eens doorlaten. Dat zegt wel wat. Hoofdman Jansen is een gekende kop, maar die assistent van hem loopt er doorgaans wat anoniem achteraan…

Niet minder onbekend zijn al die voetballers van FC Twente tegenwoordig. Waardoor je regelmatig een naam moet gaan bedenken bij een gezicht. Vanwege zijn bizarre haardesign weet ik inmiddels wel wie Dario Tanda is. Niets meer aan doen. Laten groeien. Meer moeite kostte het zondag Quincy Eghan en Shadrach Promes uit malkaar te houden en vindt u ook niet dat Bjelland en Bengtsson welhaast uit één enkel persoon lijken te zijn opgetrokken ? Nee ? Nou, ik wel. Een goed teken, ze vulden elkaar lekker aan. Behalve bij de hoekschop na een klein half uur, toen gladde Pelle ongehinderd de 1-0 mocht inknikken. Toen stond Bengtsson er in z’n eentje voor en leek hij opeens in niets op Bjelland. Was hij weer de ouwe, vertrouwde, slome mummie met zijn slaapmoment. Voor het overige zo goed als foutloos.

Winnen in Rotterdam Zuid zijn geen bonuspunten, dat zijn 100 punten. Als je het niet verwacht, maar dan ook echt, dat je er dus werkelijk geen ene kloten voor zou geven, dan win je daar.

Het spel heet voetbal en alles wat niet lijkt te kunnen, kan soms wel, wanneer niemand het verwacht en het onbestaanbare iets alledaags lijkt te zijn. Aan de andere kant; heb je er op voorhand daarentegen veel fiducie in vanwege de stand op de ranglijst, of allerlei problemen bij Feyenoord; geheid een dikke nederlaag. Ook individueel was het een rare, vroege zondagmiddag. Neem Nick Marsman. Rustig als een record-international. Door niks uit zijn evenwicht te brengen. Schitterende uittrap richting stropdas van eigen middenvelders, alsof hij op het Hengeler trainingsveld wat stond warm te draaien. Te relaxed voor woorden. Total control.

So wie so ontbrak het de jonge formatie aan zenuwen en bibbers. Castaignos balvaster dan ooit. Rosales die Cissé aan zijn bange lot overliet en als tweede rechtsbuiten naast Eghan ging opereren, maar voor hetzelfde geld was het Promes. En ondanks dat hij slordig speelde, bleef Gutiérrez een te moeilijk af te stoppen opbouwer voor het Rotterdamse middenveld. Alles zat mee, het oogde ineens heel logisch wat je FC Twente zag doen en de Kuipvrees kreeg op niemand vat. Omdat kaarten voor een tegenstander, hoeveel het er ook mogen wezen, niet ter zake doen, win je zo’n normaal gesproken zware wedstrijd dus gewoon met 4-1. De wereld ziet er anders uit, we weten nu dat Twente het voetballen en belangrijker nog, het doelpunt maken niet is verleerd.

“Als U dat vindt..,” reageerde Kyle Ebecilio na de wedstrijd, toen een reporter van de NOS hem complimenteerde met zijn puike, individuele prestatie in de Kuip. Aandoenlijke jeugdigheid van een onbevreesd en groot middenveld-talent met een haast verlegen oogopslag. Ja Kyle, niks aan gelogen, prima gedaan. Houdt dit vast. En zeg maar je. Dit is niet het 4e van Arsenal, we zien je nu al voor vol aan. Hier zorgt één zwaluw ook niet voor zomer, maar wel voor drie weken meer dan 25 graden Celsius.

Wallace

16 reacties op “Wallace over Kuipvrees

 1. twentemax

  Gelukkig de negatieve toon is weg! Maar dat kan ook niet anders na deze mooie overwinning. Als heel Nederland Twente niet zien wil. Oke. Als we t zelf maar zien! 100% Tukker!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Thoresen17

  Ben ook blij met dit stukje van Wallace; leuk geschreven.

  Was ook helemaal klaar met de negatieve toon op dit blog. Overwoog al een ander blog te gaan volgen zelfs.
  Nu met z’n allen als 1 man achter het elftal gaan staan (inclusief de vreemde coachconstructie en dan Kiekn wat t wordt dit seizoen!).
  Come on Twente Enschede!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Arnold

  Mooi stukje schrijven Wallace. Je wordt echter wel gemist op .net.

    /   Beantwoorden  / 
 4. phenix

  wie is wallace eigenlijk als ik vragen mag?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Haldamir

   Wallace is een kleurrijk figuur die op zeer eigenzinnige wijze zijn meningen ventileert. Hij is geen meeloper in de meute van jaknikkers, maar heeft uiteindelijk een permanente ban gekregen op .net. Wallace heeft zich daar uit laten lokken door gebruikers die hem continue op de huid zaten. Daardoor is Wallace te vaak off-topic gegaan en heeft dat geresulteerd in een ban.

   Het is echter mooi dat er toch een podium voor Wallace is gebleven, zodat hij nog te volgen is in zijn ludieke en vooral unieke manier van schrijven.

     /   Beantwoorden  / 
 5. ber

  William Walace… uit Braveheart ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Daar loopt het slecht mee af, onthoofding, oei!

     /   Beantwoorden  / 
 6. Leo

  De invloed van Jansen wordt nog steeds onderschat! Zonde.

    /   Beantwoorden  / 
 7. twentemax

  Ik vind Jansen een capabele man. Hij heeft dan wel geen eredivisie ervaring maar wel een goede nuchtere kijk op voetbal. Het lijkt me ook een man waar de jongens wel mee kunnen werken. Rustig en geen poeha. Laat Schreuder maar op de bank blijven en Michel maar bij de lijn gaan staan. Hebben we dat gezeur ook niet meer in voetballand.

    /   Beantwoorden  / 
 8. twentemax

  De laatste wedstrijd tegen Utrecht wonnen we met 2-1 in de play offs maar helaas t was niet genoeg voor EL. Wat is de beste opstelling voor a.s zondag? Reken maar dat we aan Utrecht een hele kluif hebben, meer dan aan Feyenoord. Moeten deze thuis gewoon winnen kunnen!

    /   Beantwoorden  / 
 9. ber

  max.. Shiiiittt das waar! ;p
  Ik denk dat utrecht voor de pot gaat hangen én we een zware middag krijgen… doch ga ik voorzichtig voor winst.. 2-0

    /   Beantwoorden  / 
 10. twentemax

  Ik denk inderdaad dat ze voor de pot gaan hangen en dan met die Toornstra eruit proberen te komen. We hebben toch nog wel een appeltje te schillen met ze. Wel laten zien dat wij de betere ploeg zijn! Blaise zit in t stadion dus als t nie lukt moet hij maar weer t veld op. Haha zou me wat zijn…..Sorry, liet even fantsasie de vrije loop.

    /   Beantwoorden  / 
 11. twentemax

  Belangstelling voor Tadic en Bengtson van Monaco en Bordeaux. Zie voetbalzone.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Dinkeltukker

  Het was even zoeken waar ‘ons’ bloq nu was gebleven, maar we zijn er weer :-) Toch handiger dat deze rubriek links op de voorpagina staat, want ik denk dat er meerdere flink gezocht hebben en wellicht afgehaakt zijn.jammer.
  Bij deze alsnog even mijn visie op Feijenoord-Twente. Eerlijk is gewoon eerlijk; Twente heeft daar een prima, maar dan ook prima pot gespeeld. Mijn grote complimenten. Moeten we nu denken dat het lek boven is? Nee, zeer zeker niet, want Twente begon veel te afwachtend met dat geschuif en als Nick Marsman bij een 0-0 niet 2 geweldige reddingen had gehad was het misschien anders afgelopen. Maar een doelman staat natuurlijk niet in het team vanwege zijn mooie blauwe ogen :-) De 2e helft werd Feijenoord compleet weggespeeld, maar dat mag ook tegen 9 man. Wat je het team enigzins ‘kwalijk’ kunt nemen is, dat het niet fanatieker op jacht ging naar een monsterscore, want daar was feijenoord helemaal rijp voor. Maar laten we in godsnaam blij zijn, dat het team toch nog kan scoren. Biedt weer perspectief, maar laten we de trainers en het elftal niet na 1 goede wedstrijd de hemel gaan inprijzen1 Een goed en acceptabel vervolg graag!

    /   Beantwoorden  / 
  1. twentemax

   Blie daj dr bint!

     /   Beantwoorden  / 
 13. Bertje

  Ja, dinkeltukker ik ben het zoals wel vaker met je eens en hoop dat er in de persoon van Schilder of Brama wat ervaring bij komt omdat bijv. Een Edrach ondanks dat ie erg technisch is, toch wel erg licht is en makkelijk van de bal te zetten is tegen zwaardere tegenstanders.
  Dan zie ik toch graag wat meer ervaring op het middenveld voornamelijk bij wedstrijden waarbij Twente niet de gelegenheid krijgt om te voetballen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.