Theo Janssen scoort 0,8 promille

FC Twente heeft Theo Janssen voor twee maanden geschorst, een maximale boete opgelegd en opgedragen zich te gaan inzetten voor een aantal liefdadigheidsacties. Reden is het bekend worden van het alcoholpromillage in zijn bloed ten tijde van het auto-ongeval na FC Twente-Vitesse. Mede-inzittende Kevin Moeliker ligt nog altijd in het ziekenhuis. Discussiëren over de gepastheid van de door FC Twente opgelegde maatregelen kan natuurlijk in de comments.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

68 reacties op “Theo Janssen scoort 0,8 promille

  1. Steur

    Persoonlijk denk ik dat Theo uit de wind wordt gehouden met deze straf. Hij zou zowiezo de wedstrijden tegen Willem-2 en Fenerbahce missen. Het lijkt me niet dat hij NA deze wedstrijden hersteld was. Zowel lichamelijk als geestelijk niet. Dit houd in dat hij dus eigenlijk niet meer had gespeeld tot de winterstop, dus mist hij alleen Groningen uit en de eerste thuiswedstrijd (tegenstander mij even uit het hoofd niet bekent) na de wintyerstop, dus dat is te overzien. Neemt niet weg dat ik het vreemd vind dat Twente hem straft met een speelverbod, hiermee tref je namelijk de club en in mindere mate de speler. Onze concurrenten zullen wel blij zijn met deze maatregel aangezien Twente een belangrijke en dragende speler moet missen in een belangrijke fase van de competitie. Volgens mij was een geldboete en een maatschappelijke straf in dit geval zwaar genoeg geweest omdat justitie hem ook wel een dauw zal geven, plus de emotionele “straf” die hij al heeft gehad/gekregen. Verder hoop ik dat Kevin snel weer de oude is, want dat is natuurlijk het enige echte slachtoffer in deze hele kwestie

      /   Beantwoorden  / 
    1. buffel 42

      het blijft een moeilijk verhaal ik vind de straf
      van twente wel zwaar maar ook wel weer logisch
      hiermee geeft twente een statement af hoop alleen
      dat moeliker er ook snel weer boven op is en dat dit een leer is voor iedereen,ik denk dat we allemaal wel eens de fout maken om drie pijpjes bier of bacotjes achter het stuur gaan zitten.theo sterkte met alles

        /   Beantwoorden  / 
    2. Kl

      Hij mist 9 wedstrijden

      Fener
      NEC
      NAC
      Steaua
      Utrecht
      Helmond Sport
      Groningen
      1/4 finale KNVB beker
      Roda

        /   Beantwoorden  / 
    3. Shorty

      Je hebt wel gelijk in het feit dat Twente zichzelf in zekere zin zelf dupeert. Het mes snijd echter aan twee kanten, want als prof heb je een voorbeeld. En ik ook al zou hij sowieso niet spelen (ivm herstel) is het na de buiten wereld goed om deze periode te beschrijven als straf. Ik neem aan dat hij gewoon zal gaan trainen als dat weer mogelijk is en zal denk ik de speeldagen op het Het Roessingh moeten komen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. phenix

    0.5 =3 biertjes,0.8 ongeveer 6,tja wettelijk teveel maar ja je weet dat het fout is maar dronken was hij zeer zeker niet

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jannink

      ooh dan is het goed he
      wat een slappe zak ben jij zeg

        /   Beantwoorden  / 
    2. Robin k

      Ik weet niet of je kan rekenen maar als je na 3 bier 0.5 hebt(wat volgens mij krap 2 biertjes is) dan heb je bij 0.8 promiel geen 6 biertjes nodig. Dat is dan hooguit 2 biertjes meer.(in mijn gveal dan 1, 1.5 fzo. Idd niet zo veel maarja, toch dom dat hij rijdt, en volkomen terrecht die straf.
      Wel veel mjah, er zit een winterstop tussen, en als twente niets had gedaan dan zou justitie wel iets ergers verzinnen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. michel.t.fct

    Ik vind dit wel heel zwaar gestraft. Oke 4 of 5 bierglazen is gewoon teveel als je moet rijden(eingelijk vind ik persoonlijk 1 al teveel)maar er zijn mensen die een moord plegen en minder zwaar bestraft worden. Theo heeft gewoon pech dat ondanks zijn leeftijd hij nog niet zo lang zijn rijbewijs heeft, en hij dus aangemerkt wordt als beginnend bestuurder. Nu mocht hij dus maar 0,2. 0,5 is toegestaan als je al langer je rijbewijs had en hij had 0,8 dus hij was niet straalbezopen of dronken ofzo. Zijn beste maatje ligt nog in het ziekenhuis dus dit zal hij echt nooit vergeten , en eingelijk is hij dus al zwaar genoeg gestraft. Theo kop op en nadat de straf erop zit gewoon een taxi bellen. We supporters still love you.

      /   Beantwoorden  / 
  4. mmhj

    Niet meer dan een terechte straf. Dit toont echt klasse van twente. Ik had gedacht dat ze hem niet wilden straffen om zichzelf dan niet in de vingers te snijden. Chapeau!

      /   Beantwoorden  / 
  5. alexensche

    buiten dat de straf zwaar en terecht is wil ik toch ff het woord tot theo richten.
    “beste theo dit zijn leermomenten in het leven die je niet mee wil maken! buitendat je nu zwaar gestrafd wordt wil ik je toch veel sterkte wensen!
    normaal gun je dit niemand maar nu is het je beste kameraad kevin het had ook je broer kunnen zijn. ik wens kevin en jouw allebei een snel herstel, ze kunnen zeggen en straffen wat ze willen maar dat jij nu alleen aan kevin denkt das logisch.
    nogmaals sterkte en ik hoop dat je het een plekje kan gaan geven je er niets minder om geworden.
    en Kevin ik hoop op een spoedig en 110% herstel voor je sterkte”

      /   Beantwoorden  / 
  6. alexensche

    je bent er niets minder om geworden

      /   Beantwoorden  / 
  7. John

    Iets te veel gedronken en te hard gereden wellicht. En ook nog in een rot bocht. Pech en ook een beetje dom. Sterkte Theo.

      /   Beantwoorden  / 
  8. twente fan

    theo maak je alleen maar druk om je maat en wat met twente is laat het zitten wij staan zeker achter je iedereen maakt wel eens fouten er zijn ook mensen die veel slimmer zijn dus kop op.
    en theo als je een taxi nodig hebt ff bellen naar me hahhah ik drink cola voor jou.
    we staan nog 1000% achter je makker.

    gr twente fan

      /   Beantwoorden  / 
  9. Bjorn

    Gewoon erg ongelukkig geweest die avond, sterkte Kevin, Theo en de andere 2 inzittenden.

    Theo _o_

      /   Beantwoorden  / 
  10. 310

    Niet handig, maar come on kerel. Zorg dat je hier alleen maar sterker uitkomt! Reken maar op een warm onthaal in de Veste bij terugkeer.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Ron

    Gelukkig geen doden of zwaar gewonden. Dit zal hem nooit meer overkomen.
    Namens een Ajax-fan, Sterkte!!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Johan

    Geen zwwar gewonden ?
    volgens mij lag de keeper van fc lienden tot echt in coma met een afgescheurd oor dat vind ik behoorlijk zwaar eerlijk gezegd.en teo tja…. hij doet zn naam wel weer eer aan als eigenaardig ventje maar we zullen hem wel misen.
    aan de andere kant zeg ik zet hem maar mooi voor de rest van t seizoen aan de kant.
    straks had die nog iemand geraakt.
    en het verhaal van hij heeft t zwaar genoeg moet je eens aan iemand uitleggen die een bekende of erger een kind verloren door zo’n klootzak zoals die zichzelf noemt
    maar ik zou wel te zwaar denken
    ik hoop dat hij in elk geval ervan gelerd heeft zoiets nooit weer te doen

    Johan

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Nee klopt, das zwaar genoeg hoor, begrijp me niet verkeerd!
      Maar gelukkig geen herstelbare schade, deze leerschool is zo al duur genoeg..

        /   Beantwoorden  / 
    2. Timm

      Jij bent triest, een nepsupporter omdat je hem niet steunt, als je een echte twentesupporter bent doe je dat, en daarnaast is je verhaal niet waar want hij lag niet in coma(werd er wel tijdelijk ingehouden voor de rust) was daar vrij snel uit. En zijn oor is er niet af maar er weer aan…dus laat je beter informeren.
      Theo leert ervan en krijgt mijn steun!

        /   Beantwoorden  / 
      1. kris

        Ik ben een echte Twente supporter, maar kan hem hier niet in steunen. Drank in het verkeer keur ik af. Het is nou redelijk goed afgelopen, maar het had verkeerd af kunnen lopen. Als voetballer vind ik hem goed, maar hij heeft een hele foute beslissing genomen. Ik vind dat hij met de straf van Twente genoeg gestraft word overigens.

          /   Beantwoorden  / 
    3. phenix

      hij stapt toch bij hem in de auto?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ron

        Op zn zachtst gezegd een beetje domme reactie hoor. Als bestuurder heb je wel een bepaalde verantwoordelijkheid

          /   Beantwoorden  / 
    4. Ron

      Dat bedoel ik dus. Gelukkig heeft ie niemand geraakt! Zou dat wel zo zijn, dan was de ramp n iet te overzien geweest… Wees blij dat dit niet het geval is, we hebben allemaal wel es een ALS-moment gehad.

        /   Beantwoorden  / 
  13. A.Evers

    Supporters van de tegenpartij zullen je wel uitfluiten
    maar wij niet wij staan achter je veel sterkte Theo

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Zal best meevallen… Ik denk niet dat het zo’n vaart zal lopen. Dit gun je niemand.

        /   Beantwoorden  / 
    2. schalke04

      schijt aan de tegenstander.

        /   Beantwoorden  / 
  14. Edwin

    Allemaal klote natuurlijk, niet alles in het leven loopt zoals je hoopt. Je bent ook fout als je bij iemand in de auto stapt als je weet dat hij teveel op heeft, life sucks ,,, nu maar duimen drukken dat alle betrokkenen er weer bovenop komen. Wij als fans kunnen alleen maar deze jongens steunen zoveel we kunnen. Overigens klasse het bericht in dit gastenboek van de fan van Ajax. Weet je wat de echte hufters zijn? Die klootzakken die iemand bewust doodsteken in Enschede en dan nog samen met de media doodleuk achter het bier lopen te verkondigen dat ze daar geen spijt van hebben. Dat ik die moeder dan ook nog hoor zeggen dat het altijd al een moeilijke jongen was grrr. Nu maar hopen dat alle pijn die er nu is voor de betrokkenen gauw achter de rug is en dat wij met z’n allen straks met de grote beker in onze handen kunnen vergeten en vergeven. Succes voor Janssen en zijn kameraden!!

      /   Beantwoorden  / 
  15. 28

    Theo: Wij supporters van Fc Twente staan achter jou! Alcohol in het verkeer is nood te rechtvaardigen maar hey iedereen heeft dat wel eens gedaan, ik dus ook. Jij hebt nu alleen de pech gehad dat je in een ongeval terecht bent gekomen. Ik persoonlijk betreur het dat onze club je een schorsing heeft opgelegd. De emotionele schade, de financiele schade (justitie + boete club) en natuurlijk de toestand van je maat is mijn inziens al een erg hoge straf. Wij staan achter je en wensen je een spoedig herstel en hopen je snel weer actief te zien, en om deze situatie te verwerken hoop ik dat jij met je linker ons het kampioenschap bezorgt haha ;)

      /   Beantwoorden  / 
  16. Red Alert

    Beste Metal-Theo ,
    Het komt wa weer goed !
    Sterte onze Topper .

      /   Beantwoorden  / 
  17. arjan

    laat de pers zich richten op andere zaken .oke drank op is niet goed maar om hem nou gelijk met de grond te maken .iedereen maakt fouten ,en hier zal Theo heus wel lering uit trekken .er gebeurt zoveel in het voetbal waar de mensen geen weet van hebben.theo sterkte en laat die westerse zakken verrekken en doe je ding .You never Walk Alone

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Dat is toch als je een BN-er bent. Je hebt een voorbeeldfunctie.
      Denk maar es terug aan Patrick Kluivert, of Marco Bakker…

        /   Beantwoorden  / 
      1. kris

        Het enige jammere aan Patrick Kluivert vond ik dat je daar niet veel over hoorde en van een straf heb ik ook niets gehoord, maar nou hoor je alleen maar supporters van de andere clubs Theo dit en Theo dat en de sancties zijn niet zwaar genoeg bla bla bla.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Bij mij weten is Kluivert wel gestraft (taakstraf toch?).
          Ik vind bij beide spelers dat ze gewoon fout zijn geweest. Maar om dat nou in te wrijven en uit te gaan fluiten. Dit moet je los kunnen zien van de club waar zo’n jongen voetbalt..
          Theo zou het zelf toch ook graag terug draaien?
          Geen doden, nu is het straf accepteren en verder gaan.

            /   Beantwoorden  / 
        2. kris

          Maar is Kluivert door AJAX (ik geloof dat hij daar toen voetbalde) ook gestraft? Volgens mij niet en Twente word de grond in getrapt door heel veel supporters, omdat de straf niet hard genoeg zou zijn. Ik vind het ronduit belachelijk.

            /   Beantwoorden  / 
        3. Ron

          Geen idee of Ajax hem gestraft heeft, eerlijk gezegd. Ik denk dat het verschil is dat Theo na de wedstrijd gedronken heeft en de Kluivert-situatie meer in de privé sfeer afspeelde..
          De supporters die hem de grond in trappen moeten zich schamen!!!!

            /   Beantwoorden  / 
        4. Enschede

          Hier een stuk uit de krant van toen:

          De rechtbank achtte bewezen dat Kluivert zich op 9 september vorig jaar schuldig heeft gemaakt aan ‘een aanmerkelijke mate van verwijtbaar rijgedrag’. Daardoor is de aanrijding ontstaan waarbij de Vlaardingse schouwburgdirecteur M. Putman om het leven kwam. Mevrouw Putman raakte ernstig gewond. Behalve tot 240 uren dienstverlening, die in de plaats komen van zes maanden gevangenisstraf, werd de negentienjarige Ajax-vedette veroordeeld tot anderhalf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid en tot een voorwaardelijke straf van drie maanden met een proeftijd van twee jaar.

          Geen straf van Ajax dus.
          En dat voor een dode en een ernstig gewonde.
          Dan word Janssen zwaar gestraft,want justitie komt ook nog om de hoek kijken.
          De overige passagiers zijn er tegen beter weten in zelf bij ingestapt,was hun eigen verantwoordelijkheid.

            /   Beantwoorden  / 
  18. Mike

    Theo is al gestraft ,hij voelt ze eigen natuurlijk zwaar schuldig .Dit zal hem ook zijn hele leven blijven achtervolgen . Dat is nou eenmaal de prijs van de roem .

      /   Beantwoorden  / 
  19. mmhj

    Vergelijking met kluivert klopt niet. Hij heeft te hard gereden, niet gedronken. En de vrouw was schuldig aan draaien op een weg, terwijl ze voorrang had moeten geven. Kluivert reed te hard en is daarvoor gestraft.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Ik trok die vergelijking omdat het een bekende Nederlander is en automatisch al harder gestraft worden omdat iedereen een oordeel heeft, ongeacht het gepleegde feit

        /   Beantwoorden  / 
    2. Ron

      Net zoals Mark hierboven meldt…

        /   Beantwoorden  / 
      1. mmhj

        Ik doel op de reacties die melden dat kluivert weer niet gestraft werd en wij nu wel. Dat is onjuist.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Dat begreep ik! ;)

            /   Beantwoorden  / 
  20. Wim B

    Hoe zit het nou met Raykovic? Hij zou toch maar 4 weken uitgeschakeld zijn? Want dat is een echte klasse speler, waar Wisgerhof voor uit moet kijken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kris

      Rajkovic komt als het goed is deze week weer naar Twente. Hij heeft een operatie gehad vanwege een hernia en traint bij zijn club ondertussen weer mee.

        /   Beantwoorden  / 
  21. kaasbuur

    Elke mafkees met drank achter het stuur is een schande, bekend of niet, dus ook meneer Janssen.
    Wie steunt die keeper die het echte slachtoffer is? Janssen hoeft geen steun, hij moet gewoon stoppen met drinken als je de auto nog in moet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Boeskoolvak120

      Kaasbuur ga je zelf lekker zitten irriteren,doe je ook nog iets nuttigs.

        /   Beantwoorden  / 
      1. kaasbuur

        haha heerlijk hoe jij altijd reageert haha
        Maar wees eerlijk, jij kan hier alleen maar eens mee zijn. Of moet er familielid van jou het slachtoffer worden voordat je normaal denkt?
        Gebruik je verstand, dat heb je toch wel?
        En inderdaad met zulke trieste reactie hier tussen kan je maar beter wat anders doen.
        Daaaag Boeskoolvakje

          /   Beantwoorden  / 
        1. Boeskoolvak120

          Zie je wel,niets anders te doen dan de hele avond achter de computer te zitten wachten op reacties van je eigen onnozele gezwam, en over andermans familieleden beginnen is pas echt zielig,en jouw verstand past nog niet in een blokje kaas die wordt uitgedeeld op je eigen verjaardag waar allen de spiegel je gezelschap houdt.

            /   Beantwoorden  / 
        2. kaasbuur

          hahaha je hapt zo lekker. Nu nog nadenken en lezen.
          Je bent een aanvulling voor dit blog

            /   Beantwoorden  / 
    2. Ron

      Soms moet er iets gebeuren voor zoiets doordringt. Ik las ergens dat het eigens schuld is van die keeper, omdat hij er zelf bij inkroop…! Hoe krom kan men denken!
      Tis dom, hij krijgt zn straf…. En daarna weer gewoon verder….

        /   Beantwoorden  / 
      1. kris

        Ron wil je dat ontkennen dat het niet ook zijn eigen schuld was? Als je weet dat iemand gedronken heeft en je stapt er bij in, dan neem je een risico dat weet iedereen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ron

          Nee, ik vind dan dat de bestuurder verantwoordelijk is. Als ik gedronken heb en beslis om te rijden draag ik die verantwoordelijkheid, niet mijn medepassagier. IK ben op dat moment degene die zegt dat ik wel kan rijden. Als iemand nou stomdronken is, zou het dom zijn, maar dat is in dit geval niet aan de orde

            /   Beantwoorden  / 
  22. kris

    Tuurlijk ben jij mede verantwoordelijk, maar van een volwassen persoon mag je verwachten dat hij ook weet dat je risico’s loopt als je in een auto stapt van iemand die gedronken heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  23. kris

    Maar ja maakt ook niet uit. Het is een domme actie geweest en Janssen word al genoeg gestraft. Laten we nou maar ophouden over het Janssen verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Klopt… Het is relatief goed afgelopen. Wijzen naar een ander is altijd makkelijk

        /   Beantwoorden  / 
  24. kris

    Dit heeft niets te maken met wijzen naar een ander. Dit is mijn mening en daar is een blog voor. Ik zou nooit rijden met alcohol op, sterker nog ik heb geen rijbewijs haha dus het is sowieso niet verstandig om te gaan rijden ik vrees dat er dan al binnen 1 minuut een ongeluk is.

      /   Beantwoorden  / 
  25. roodhart

    Zullen we het weer over voetbal hebben!
    Vanavond zal onze club zeker onze steun nodig hebben. Ik hoop op 1-0 en daarmee geplaatst.

      /   Beantwoorden  / 
    1. lubs

      Als we maar geen nederlaag lijden, winst is uiteraard t mooiste, wordt een heet potje!!!!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
    2. kris

      Ik hoop op meer dan 1-0 :-) . Twente gaat zich plaatsen vanavond. Dat gevoel heb ik helemaal.

        /   Beantwoorden  / 
      1. phenix

        das mooi,laat je gevoel je wel eens in de steek? zeg aub van niet

          /   Beantwoorden  / 
        1. kris

          ok dan zeg ik NIET :-)

            /   Beantwoorden  / 
  26. dennie

    Ik las ergens dat Bryan Ruiz wellicht niet mee kan spelen vanwege een lichte enkelblessure..weet iemand hier meer over?

      /   Beantwoorden  / 
  27. Edwin

    Twente wint laatste twee jaar meer dan 80 procent van de thuiswedstrijden. Ik zou niet weten waarom ze dat vanavond niet gaan doen??
    Ze hebben een team dat als ze in goede doen zijn beter en uitgekookte is dan Fenerbache.
    Succes vanavond voor iedereen die Twente een warm hart toedraagt.

      /   Beantwoorden  / 
  28. Edwin

    Er wordt nu gemat in het centrum!

      /   Beantwoorden  / 
  29. Rick053

    Jah ze zijn lekker bezig, rituele slachtingen en al :(

      /   Beantwoorden  / 
  30. h endrik

    kutzooi!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  31. Unibet

    Een keer bier drinken als profvoetballer moet kunnen maar dan gaan rijden nee. Hij heeft toch meer dan zat geld om een taxi te bestellen ?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.