FC Twente schorst Douglas voor vijf wedstrijden

FC Twente heeft het oordeel van de aanklager van de KNVB over het wangedrag van Douglas zondag niet afgewacht. De club legde de Braziliaanse verdediger de maximale boete op en schorste hem voor vijf wedstrijden. Later kwam de aanklager van de KNVB met een schikkingsvoorstel van zes duels schorsing, wat inmiddels door de club is geaccepteerd.

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

75 reacties op “FC Twente schorst Douglas voor vijf wedstrijden

  1. Harm

    En weer gaat die irritante Wernbloom vrijuit.
    Hij had in ieder geval een gele kaart moeten hebben na de overtreding die hij maakte op Douglas.

      /   Beantwoorden  / 
  2. johan

    Ieder woord dat we nog vuil maken aan deze wedstrijd is er 1 teveel. Wat Douglas gedaan heeft valt niet goed te praten, maar bekijk dan ook de rest van de wedstrijd. Niet alleen Bossen, maar ook naar het gedrag van Wernbloom en het stilleggen van de wedstrijd. Douglas zijn we nu een een tijd kwijt, laten we maar hopen dat een ons niet een mooi succes door de neus wordt geboord.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wim B

      Dan moet niet die O(nee)wu de plaats van Douglas overnemen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. PM

    We moeten geen Ajax trekjes gaan krijgen op bestuurlijk niveau. Wat Douglas doet is niet goed maar laat de wispelturige KNVB lekker beslissen. Ze hebben al zo’n drukke agenda na een “TRAP”weekend. Studio Sport ging weer nergens anders over.
    Ben benieuwd of met name Toivonen nu een keer het haasje is, anders wordt het wel helemaal duidelijk wat de KNVB voor ogen heeft.
    Of misschien wel in de ogen heeft.

    p.s.: Woensdag allemaal weer als 1 man achter onze FC en dan hoppa naar de finale.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Harm

      Was wel verbaasd dat zelfs Jack van Gelder in het openbaar verkondigde dat Twente genaaid was.

        /   Beantwoorden  / 
      1. PM

        dat heet “zout in de wonden strooien”, want zijn 020 loopt weer iets in en dan is het altijd lol hebben met Jacko

          /   Beantwoorden  / 
  4. Harm

    Maar ja, concurrent PSV zal nu toch ook Toivonen een paar weken kwijt zijn. Zou me erg verbazen als die geen dikke schorsing gaat krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. D. Willems

      Toivonen had al veel eerder in het seizoen schorsingen moeten hebben. Die Zweedse juffer is een irritante voetballer. Ik vind de schorsing van Douglas wel zwaar. Wat hij na de rode kaart deed kan niet maar het moet ook in perspectief gezet worden. Een wedstrijd of 2/3 was voldoende geweest.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Scet

    Eigen schuld van Douglas,maar ben benieuwd of Bossen komende weken nog zal fluiten.
    Schande hoe hij zuivere strafschoppen wegwuift met daarnaast zijn ergelijke smile!!
    En dan na afloop reageren alsof je een dijk van een wedstrijd hebt gefloten!!
    Woensdagavond in de halve bekerfinale fluit van Boekel ook zo’n topper!!
    Kereltje zal best onder druk staan en elke fout zal worden uitvergroot.
    Terecht want niet alleen Douglas is schuldig aan het uit de hand lopen van de wedstrijd,de KNVB laat elk duel ontsporen door de schandalig slechte arbitrage!!
    Nogmaals de actie van Douglas en Preudhomme en andere spelers is niet goed te praten maar wel begrijpelijk!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Werner

    Ik vind het wel goed dat Twente een statement maakt na de actie van Douglas gister. Natuurlijk wordt de eerste overtreding op hem gemaakt en natuurlijk is die Wernbloom een matennaaier van de bovenste plank maar om dan vervolgens het halve stadion te willen vermoorden kan niet echt de bedoeling zijn. Gezien de eerstvolgende 6 wedstrijden (wat overigens wel vrij zwaar is) hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken. De krakers komen daarna pas. En met Onegwu staat er exact hetzelfde type speler op de plek als Douglas. Bijkomend voordeel is dat we nu een beter voetballende linksback krijgen, zie er zowaar een lichtpuntje in!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wim B

      zoals gezgd niet die O(nee)wu op die plaats.

        /   Beantwoorden  / 
  7. erik de J.

    Belachelijk. Wat heeft Douglas nu uiteindelijk gedaan? Helemaal niets !
    Heel boos rond gerend en wermblom weggeduwd , omdat die er irritant voor ging staan.
    Wordt bossen geschorst, wordt wernblom geschorst?

    Twente moet de knvb is aanspreken. Hoe komt het nu dat ajax en psv dit nooit zulllen meemaken? Een arbiter kan best een fout maken (ook bij de trad. topclubs), maar niet onterecht rood geven en weet niet hoeveel duidelijke penaltie wegwuiven en dan ook nog eens gniepig lachen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    Douglas mist:
    as woensdag utrecht beker
    5 maart nac thuis
    13 maart vvv uit
    20 maart excelsior uit
    2 april psv thuis
    10 april rohda thuis…… deze extra door knvb

      /   Beantwoorden  / 
    1. Scet

      VVV Venlo THUIS!!!!

        /   Beantwoorden  / 
    2. sjoerd

      weet je dat zeker van die bekerwedstrijd ?

        /   Beantwoorden  / 
  9. frank

    ben benieuwd of vertonghen ook nog een schorsing krijgt met zijn slaande beweging… wat zeg ik slaande beweging? dat is pas slaan!

      /   Beantwoorden  / 
  10. tukkerwolf

    Schorsing is terecht al vind ik 6 wedstrijden wel erg zwaar. Lag vooral aan zijn woede na de rode kaart, waarbij hij de volgende keer Bossen rustiog mag raken. Wat een achterlijke gladiool is dat door later ook nog eens te beweren dat hij alles goed gedaan had en zelfs AZ te complimenteren met het stilleggen van de wedstrijd.

    Hoop dat de KNVB hie rook eens naar gaat kijken of dit wel volgens de regels is gebeurd en AZ met puntverlies bestraft als dit niet het geval blijkt te zijn.

    Verder verdienden dit weekend meerdere spelers een rode kaart. Toivonen minimaal ook 6 wedstrijden, maar ook een vertonghen die een psver een knal in de ballen probeert te geven. ZOuden psv en ajax hun spelers ook een boete opleggen zelf?

      /   Beantwoorden  / 
  11. twentemax

    Douglas heeft zn straf en moet nu echt leren dat ie zn temperament in bedwang leert houden. Maar ik begrijp de reaktie wel want er wordt nogal met twee maten gemeten in scheidsrechtersland, en daar wordt je ook zeer vervelend van. Twente het rustige provincieclubje veranderd in een kokende hel! Als we nou woensdagavond gewoon in het veld hels voetbal laten zien en van Utrecht winnen en daarna op yoga gaan, komt alles wel goed.Tiendalli er maar weer in en Onyewu dan hebben we nog een aardige verdediging, komt vast wel goed. En dhr Bossen moet toch maar even langs de oogarts want die ogen van hem krijgen niet alles meer mee.

      /   Beantwoorden  / 
    1. erik de J.

      Vertonghen en toivonen zullen wel weer de dans ontlopen. Let maar op !

        /   Beantwoorden  / 
  12. willie

    Veronghen krijgt geen straf.
    Toivonen wordt vervolgt door de tucht comm.
    Zal wel 2 wedstrijden worden.
    Twente doet het er goed aan om Douglas zelf al te schorsen kunnen de andere clubs nog wat van leren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. erik de J.

      Vertonghen geen straf ?! Die sloeg echt iemand, douglas niet eens !!!

        /   Beantwoorden  / 
  13. Michel

    Ik lees hier alleen maar; “Wernbloom deed dit…” en “Bossen deed dat…” Kijk verdorie eens alleen naar onze eigen speler(s).

    1. Douglas maakt een zwaaiende/slaande beweging richting Wernbloom. Dit is gewoon oerstom om te doen ongeacht wat Wernbloom heeft gezegd of gedaan. Helemaal niet zo gek dat daar de rode kaart voor getrokken wordt.
    2. Douglas probeert in een moment van verstandsverbijstering de scheidsrechter ook nog eens omver te kegelen. Iedereen dat wanneer je scheidsrechter ook maar iets aanraakt je voor de bijl gaat. Wederom een oerstomme reactie…
    3. Bij het uit het veld lopen nogmaals Wernbloom een duw verkopen. Wederom niet nodig om te doen en wederom ongeacht wat Wernbloom heeft gezegd.

    Als je dit allemaal bij elkaar optelt dan kom je inderdaad op een wedstrijdje of 6. Het zat er ook wel een keertje aan te komen aangezien hij altijd van die overtrokken reacties had wanneer er tegen hem gefloten werd of wanneer hij een kaart kreeg.

    Wees met z’n alleen gewoon eens kwaad op het team (die hebben het de eerste helft zelf verkloot) en helemaal op Douglas (die daarna nog ff verder ging met verkloten in de overtreffende trap). Dit alles had allemaal niet hoeven te gebeuren als de heren gewoon scherp en fel aan de wedstrijd waren begonnen en niet, zoals gisteren, vanaf minuut één van de wedstrijd achter de feiten aanlopen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank

      ik denk ook niet dat er iemand is die het hier niet mee eens is michel maar dat is niet het enige he

        /   Beantwoorden  / 
  14. Eventjes nadenken

    Douglas maakt geen overtreding en slaat niemand. Daarvoor krijg je dus van een 1-cellige scheids geel. Uit een gevoel van onrecht geef je de man een duwtje. That’s it. De andere Twente spelers neutraliseren het gevaar voor de scheids.

    De enige juiste beslissing was geweest: rode kaart intrekken en 1e de beste competitiewedstrijd weer spelen. Maar Twente is het beste en burgerlijkste jongetje van de klas, en de knvb kopt die voorzet in en legt er, uit pure technocraten zonder enig begrip van wat er gebeurde nog een wedstrijd bovenop. Treurig wereldje die profcompetitie.

    Douglas, lekker op het strand gaan liggen van Santos, jongen!

      /   Beantwoorden  / 
  15. OOST

    Ben benieuwd of de KNVB die Toivonen en Vertonghen nog gaat schorsen. Als je het over slaande bewegingen hebt, dan zijn dit prima beelden om die gasten aan de pakken. Als dat neit gebeurd dan is dat competitie vervalsing lijkt
    Maar goed. We zullen zien waar FCT aan einde van rit staat.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Ron

    @ eventjes nadenken: denk jij es na. Hij maakt een slaande beweging.. Daar begint de fout! Dat kan nooit! Dat de scheids dan in het theatrale gedrag trapt, is tweede. Maar het begint bij hemzelf.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gijsje

      Nee, het was niet eens een slaande beweging. Op 1 camerabeeld( die nos maar bleef herhalen) lijkt het op een slaandebeweging , op alle anderen zie je dat hij zwaait met zijn armen om op te staan met een scheldende wermblom op m.
      Toivonen en vertongen : dat was nou slaan.

        /   Beantwoorden  / 
    2. sjoerd

      gedrag van Douglas is natuurlijk niet gooed te praten, en je moet de scheids niet de kans geven zo’n kaart te kunnen trekken, maar als je goed kijkt ( http://www.youtube.com/watch?v=edbl0T7IzyA&feature=player_embedded#at=14 ) zie je dat Douglas die Wernbloom met zijn arm op de schouder raakt, vervolgens theater alsof ie in zijn gezicht geraakt is. Alweer een Toivonen op de velden, gadverdamme. Conclusie waardeloze 1e helft, waardeloze scheids, waardeloze rode kaarten, op zijn minst 1 penalty moeten hebben en helaas zijn we nog lang geen topploeg die met provocaties weet om te gaan.

        /   Beantwoorden  / 
  17. twentemax

    Ik heb net op EL de samenvatting nog zitten kijken en dan wordt ik toch wel pislink om die penalty s die dhr Bossen ons niet geeft, daar klopt gewoon geen moer van. Die man die loopt daar met een big smile terwijl hij voor ons de wedstrijd wel verklooit heeft.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gijsje

      Bossen doet het m er duidelijk om. Net als dat hij douglas zo graag rood wil geven, wil hij ook twente er influiten. Hij genoot hier zichtbaar vam.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Gijs

      nja gelukkig vond de snor ook dat twente 2 penaltys moest krijgen!

        /   Beantwoorden  / 
  18. jack deventer

    echt te gek voor woorden douglas doet nouwelijks wat wernboom heeft het een rode kaart aangenaaid zielig ventje daar komt nog eens bij op dat bossen de situatie niet eens echt mee had gekregen hij geeft twente al eerder zwaar benadeeld ik vind dat er op het scheidsrechter gebeuren ook wel harder mag opgetreden worden dit zijn toch geen scheidsrechters voor de eredivisie en vind je het gek dat douglas door het lint gaat als je zwaar benadeeld wordt is zo,n reactie heel begrijpelijk nee twente is zwaar benadeeld ik vrees dat dit grote gevolgen heeft voor de strijd om het kampioenschap maar ik denk dat psv ook nog wel punten gaat verspelen dit geluk houden ze niet tot het einde

      /   Beantwoorden  / 
  19. san Marco

    Douglas is nu 6 wedstrijden geschorst, die wordt deze zomer waarschijnlijk niet verkocht (wie wil hem nog kopen?) Volgend seizoen loopt zijn contract af. Nu verlengen met 1 of 2 jaar of hij loopt volgende zomer gratis het stadion uit. Wat moet onze club doen??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gijsje

      Verlengen met clausule, kan niet anders.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tom

        Volgens mij hoeft Douglas nog maar 1 jaar langer in Nederland te blijven om zonder problemen een Nederlands paspoort te krijgen waardoor hij makkelijker naar een andere club kan. Denk dat hij best wil bijtekenen met een clausule

          /   Beantwoorden  / 
    2. Ron

      Denk je? Dachten velen met Suarez ook. Joh, dit is volgende week vergeten!

        /   Beantwoorden  / 
  20. Scet

    Woensdagavond in de halve bekerfinale staat FC Twente tien minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong.
    FC Utercht is op jacht na de gelijkmaker,dan is het zaak dat supporters de scheidsrechter onheus gaan bejegenen.
    FC Twente legt het spel stil en FC Utrecht is het ritme kwijt.

      /   Beantwoorden  / 
  21. phenix

    snel vergeten,typisch geval van eigen schuld dikke bult,op naar de laatste 9 competitiewedstrijden

      /   Beantwoorden  / 
  22. 'BK

    slaande beweging; terecht rood, maar die keerl van az stelt zich 2x behoorlijk aan! 4 wedstrijden had ik wel genoeg gevonden maarja..
    ik wil de verdediging wel eens zien met rosales – wisgerhof – onyewu – buysse/tiendalli.. ik denk dat dat ook wel goed gaat..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tom

      tegengoal van AZ was een fout van Onyewu, ben bang dat het niet zijn laatste fout zal zijn de komende wedstrijden centraal achterin. Daarnaast staan er nu 2 centrale verdedigers die niet kunnen opbouwen, ik zie denk ik nog liever Bengston naast Wisgerhof.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Wim B

        Die discussie wil ik nu wel eens aanzwengelen. Ik vind die OnNEEwu absoluut helemaal niets. Wat vinden de andere bloggers hiervan?
        Ook ga ik die Mph ter discusse stellen. Ik vind dat Twente absoluut niet goed speelt. Ik zie geen vooruitgang door deze trainer. We zijn zo goed door indivudele klasse van spelers. Wanneer gaan wij nou het veld op dat we eens rustig achterover kunnen gaan zitten en op voorhand zeggen: die 3 punten hebben we binnen. Ik vind dat deze trainer een aantal rare akties heeft gemaakt. Aankopen van Buysse en Rosales. Nu weer ONEEwu. Wissels zoals Tiendalli op de bank houden voor die ONEEwu. Een uitstraling van een neuroot. Het niet aankopen van Strootman. Het niet voortuidig binnenhalen van W. Janssen. Zwarte doeken rondom het traingsveld. JONGENS WE WORDEN TOCH NIET BLIND VANWEGE HET SUCCES VAN VORIG JAAR. WAT DENKEN WIJ VAN DIT ALLES?????

          /   Beantwoorden  / 
        1. Judge

          Zolang PSV en Ajax in het zelfde schuitje zitten…. Het is nou eenmaal een erg zwaar programma wat resulteert in hoogte en diepte punten. Twente kan heel erg goed voetballen en wil dat ook. soms lukt het nou eenmaal niet. In deze fase zijn er mentale en fysieke ongemakken die de druk vergroten. Ik vond het van MPH heel goed dat hij Chadli wat rust gaf bijvoorbeeld. Wat ik alleen wel een groot risico vind is het verschil tussen basis spelers en bankzitters. Landzaat, Bruggink en Buysee gaan de schaal niet voor ons binnen halen schat ik in… Ik denk dat Onyewu ons gaat verrassen nu hij centraal achterin staat en met de terugkeer van Tiendalie hebben we nog steeds een erg goede verdediging staan met gevaarlijk opkomende backs en een gedegen centrale verdediging beter dan Ajax en PSV. Tegenpartijen kennen Onyewu veel minder dan Douglas en zullen twijfelen over druk middendoor of over de vleugels (via Rosales). Alle thuis wedstrijden winnen en de uitwedstrijd tegen Ajax en we zijn klaar. Let maar op!!

          Dan ook nog de beker finale want komende morgen hebben we wat goed te maken tegen Utrecht wegens de eerdere bekerfinale waarin Utrecht scoorde uit een onsportieve situatie (niet teruggeven van de bal na uitspelen wegens blessure door Twente speler).

            /   Beantwoorden  / 
  23. Ron

    Man, wat een weekend… Wat een gedrag! We kunnen een hele boel veroordelen maar wat is dit jammer voor het voetbal. Mensen krijgen rode kaarten die het niet verdienen en spelers komen weg met de smerigste overtredingen en krijgen daarvoor schouderklopjes dat ze zo slim zijn. Voetballers moeten in de spiegel kijken en laat de trainer beginnen.
    Ik hoop dat de verloedering stopt en we weer gewoon kunnen genieten.
    Ik wil het bestuur van Twente prijzen dat ze dat ze behalve de 5 wedstrijden ook een disciplinaire straf geeft.

      /   Beantwoorden  / 
  24. Ron

    MAAK MIE NIX UUT WAT IE DR VAN VIND……….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Sorry voor iedere TWENTE fan ik heb er nog steeds een KUT gevoel over! MAAR FC TWENTE IS EN BLIJFT MIJN LEVEN!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Thijs

        Reageer je wel vaker op jezelf ?

          /   Beantwoorden  / 
  25. klaas

    er zijn kloten scheidsrechters die op weg naar huis ,denken,Zo die heb ik weer lekker genaaid.Want ik ken er genoeg,die thuis op de bank alleen van de vrouw mogen blaffen.

      /   Beantwoorden  / 
  26. klaas

    en ik dacht dat twente wel zou denken,laten we eerst maar even de knvb afwachten,en niet zelf over de top gaan.Als je zelf een speler 5 wedstrijden geeft,dan kun je aanvoelen dat de knvb er 6 wedstrijden van maakt,baas boven baas,,heel dom van bestuur,heel dom.Ajax destijds met 2 wedstrijden en de knvb ging dus daar weer ietje boven zitten,met suares .En de schorsing kan toch niet rechtsgeldig zijn dat hij niet mee mag doen voor de beker,zou ik wel een rare zaak vinden,daar normaliter een bekerschorsing ook niet inhoudt dat je dan niet competitie mag spelen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Thijs

      Ik denk dat de schorsing van FC Twente voortkomt uit eerdere gesprekken met Douglas waarin bij een herhaling een schorsing zou worden opgelegd. Dat is dus nu gebeurd. Je moet als leiding wel consequent zijn als je iets zegt. Voor de rest… Douglas is zwaar geprovoceerd en genaaid, hetgeen zijn gedrag verklaard.

        /   Beantwoorden  / 
      1. klaas

        is het dan zo moeilijk om met die jongen te praten,dat men dat al eerder had kunnen voorkomen,zet je hem uit voorzorg een keertje op de bank,dan was het zondag niet gebeurd.Trouwens die azter van achter met 2 beentjes inkomen KREEG HELEMAAL NIETS,Bosje was heel duidelijk gefixceerd op twente,die dat niet heeft gezien,is Stront achterlijk.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Kris

      @ Klaas: Dat Suarez er van de KNVB meer kreeg was logisch, Bakkal had letterlijk de complete kaak van Suarez in zijn hals staan. Het was dan ook een schijntje wat A

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kris

        Ajax hem had opgelegd.

        Aanvulling op vorige bericht.

          /   Beantwoorden  / 
  27. Ron

    Hey… Twee Ron’s hier?
    Als je de beelden ziet snap ik de eerste reactie van hem wel.. Twee benen van achteren. Maar ja. Slaande beweging.
    Suarez werd toentertijd constant gezocht dus een reactie is begrijpelijk, maar hoe de reactie is, is niet goed te keuren… Je moet dan maar slimmer zijn… À la toivonen!?

      /   Beantwoorden  / 
  28. Judge

    Ik ben het eens dat de reactie van Douglas niet erg slim was. Maar een reactie volgt altijd op een actie. Douglas werd continue genaaid door Wernbloom. De tackel van achteren met twee benen was zeker geel. De zwaai naar achteren was vervolgens niet slim. Als Bossen dit had opgelost door beide spelers geel te geven was Douglas niet over de rooie gegaan, was de wedstrijd niet stil gelegd, hadden we gewonnen en waren we Dougie niet 6 wedstrijden kwijt. In dit causaal verband ligt de oorzaak dus bij Wernbloom en Bossen….. Dit spreekt het gedrag van Douglas niet goed maar verzacht de omstandigheden wel. 3 wedstrijden was dan ook meer dan genoeg geweest. Twente heeft veel te snel aangegeven 5 wedstrijden te schorsen en is vervolgens veel te snel akkoord gegaan met de 6 wedstrijden door de ‘Ajax fanclub KNVB’.

      /   Beantwoorden  / 
  29. Ron

    Judge: trek je verhaal eens door naar het bijtincident van Suarez… Ook die reactie was erg fout, maar werd uitgelokt. Dat de acties bestraft is goed, maar een scheids moet ook kijken wat er gebeurd. Ik keur de actie van Douglas niet goed, maar het was wel begrijpelijk… Slaande beweging is rood, maar om je zo aan te stellen… Mooi voorbeeld; vertonghen en de verdediger van PSV.. Het ging over en weer, en toen vertonghen zich los sloeg, klaagde hij niet.. Spelers delen graag uit maar incasseren ho maar.

      /   Beantwoorden  / 
  30. Technische Dirk

    Douglas wordt nu gestraft. Prima !

    Maar welke straf krijgt dhr. R. Bossen ??? Alle experts (van Gelder tot aan van der Gijp tot aan van Hanegem, telegraaf + AD) zijn erover eens dat R. Bossen flut gefloten heef’t.

    Dan de scandinavische clan in Nederland. Dat die zuigende Wernbloom er mee weg komt alé. Toivonen minstens ook 6 duels schorsen. Als dit zo door gaat dan verzieken die Scandinaviers steeds meer onze velden met dat theatrale zuigende en provocerende gedrag. In het zakenleven is het al niet anders, die lui komen super tof over maar achter je rug om hebben ze enorme streken en vind ik het een achterbaks volk (eigen ervaring). Ze zijn zeker niet de Engelsen want die zijn veel meer straight.

      /   Beantwoorden  / 
  31. VVV

    Ja,ja,maar iedereen kan toch zien dat als die Douglas niet vast gehouden wordt er misschien wel dooien vallen. We gaan nu allemaal lekker de schuld bij de ander neerleggen omdat ze zuigen, of omdat ze uit Scandinavië komen?. Akties zoals die van Douglas worden temparamentvol genoemd en zitten opgesloten in zijn karakter.Ja dat is zijn kwaliteit, maar ook zijn valkuil.Hou toch op.Buiten het voetbalveld wil je al helemaal niet met dit soort types geconfronteerd worden.Bij dergelijk gedrag wordt je opgepakt en misschien wel onderworpen aan een psychologisch onderzoek.Oh ja hier waren verzachtende omstandigheden want Bossen floot als een hoop stront. Klopt, maar Douglas voetbalde echter niet veel beter…

      /   Beantwoorden  / 
  32. Ron

    Tja. Fouten worden gemaakt.. Een scheids is maar een mens. Hij zat met de pingels ik denk twee keer fout. Maar hij moest toch wel rood geven? Hij krijgt geen herkansing.. In eerste instantie leek het ook een flinke beuk, dankzij eersteklas toneel… Een Oscar waardig. Straf is terecht maar die matennaaier zou ook achteraf gestraft moeten worden. Maat nu gebeurd het jullie… Denk eens aan Bakkal bij Suarez. Toivonen tegen gudelj.
    Maar fouten blijven.. Zie ook Janssen in eigen doel schieten. We blijven mensen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Sympho

      Maar het is heel simpel. Zolang ze er niks aan doen zullen sommige voetballers die grenzen blijven opzoeken. Hoe walgelijk ook.
      Makkelijk op te lossen.. maar ja..

        /   Beantwoorden  / 
    2. johan

      bakkal liet toch duidelijk de beetafdruk van de vampierbeet voor de camera zien, daar was weinig toneel bij dacht ik zo

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sympho

        Je snapt niet wat ik bedoel. Toivonen gaat V R I J U I T, terwijl het toch O V E R D U I D E L I J K was wat voor smerigs hij deed..
        Dat mag, andere dingen niet. Het is net zoals de scheids elke week fluiten.. zo scheef als de neten! :(

          /   Beantwoorden  / 
  33. VVV

    Dus wordt het hoog tijd dat ook voetballers zich als mensen gaan gedragen. Maten naaien hoort daar zeker niet bij, tenzij het vrijwillig is in de één of andere homo-scene.Maar dat is dan je eigen keus.Toch?

      /   Beantwoorden  / 
  34. Harm

    Henk Kessler weg bij de KNVB dus nu maar lekker ongestoord Twente naaien.

      /   Beantwoorden  / 
  35. Harm

    Tja, als die Westerse scheidsrechters op deze manier hun eigen aandelen Ajax omhoog kunnen stuwen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. warco

      @Harm , onder welke steen woon jij ?!

        /   Beantwoorden  / 
  36. Samenvattingsupporter

    Eerste misstapje van Joop Munsterman. Door de Ajax-KNVB verneukt worden is nog begrijpelijk, jezelf in de voet schieten een stuk minder.

    Lijkt erop dat Joop het persoonlijk niet goed kon keuren. Prima, maar velen zien nog steeds hoe Douglas niets heeft gedaan dat de regels te buiten ging. Het is het nadeel van een klein management team bij FC Twente waarbij mensen niet handelen vanuit het recht van de speler maar vanuit vermeende, mogelijke imago schade voor de club. Terwijl Douglas vrij pleiten zeer wel mogelijk was geweest. Dan was er mogelijk ook een andere draai aangegeven in de pers. Nu mag elke bestuurder of trainer (Van Marwijk) in het spoor van Joop, Douglas terechtwijzen. En dat berokkent Twente al met al meer schade dan wanneer ze gewoon achter Douglas waren blijven staan of hem een schorsing van 1 wedstrijd hadden opgelegd om bij zichzelf te rade te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Peter

      Douiglas kaart had idd wel geseponeerd kunnen worden. De kaart was onterecht , zijn reactie emotioneel, maar deed eigenlijk behalve boos doen niks.
      Nu heeft douglas 6 voor een emotionele reactie en vertongen voor echt slaan niks. Naast alle punten die ons al zijn afgepakt, komt dit er ook allemaal bij.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Sympho

      Ach, je moet niet zo raar lullen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sympho

        Ps. Dat gold niet voor Peter.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Samenvattingsupporter

        Sympho, verder geen verkeerd woord over onze Joop hoor. Joop is king! En dit is natuurlijk een zeer moeilijke afweging. Maar als wij een Toivonen hadden gehad, dan hadden we allemaal gezegd, minimaal 5, misschien wel 8 wedstrijden. Maar Douglas bij AZ is toch echt van een andere orde. Onbeholpen gedrag, okay.. Maar goed, genoeg erover gezegd. ;-)

          /   Beantwoorden  / 
  37. frank

    nou vertonghen komt er wel mee weg… was te verwachten he
    belachelijk

      /   Beantwoorden  / 
  38. OOST

    Snap er werkelijk niets van over besluit KNVB. Een zichtbare slaande beweging, maar Vertonghen wordt niet geschorst.

    Ajax dient zelf eens een voorbeeld te nemen aan FC Twente. Die viespeuk van Vertonghen zelf als club schorsen. Wangedrag!!

    Vooruitkijken en voetballen maar weer. Stoppen met dat geneuzel over die schorsingen. Er wordt duidelijk met twee maten gemeten bij KNVB

      /   Beantwoorden  / 
  39. Peter

    Douglas reactie was gewoon terecht. Arbiters zoeken twente bewust op en fluiten twente er lachend in.
    De knvb onderstreept de terechte frustraties in E’de door vertonghen niet te schorsen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tukker 72

      Bossen mag dit weekend niet fluiten.
      Gohhhhhhhhhhhh

        /   Beantwoorden  / 
  40. voetbalfan

    ik heb voorgeval nog eens terug gekeken, je ziet dadelijk een slaande de beweging en dan soort aan val op de scheidsrechter dan nog eens duw op Wernbloom, dus hij mocht toen blij wezen met 6 wedstrijden die hij kreeg, dit moet je niet dit moest hij niet doen in de Engelse Competitie want dan krijg minimaal 8 a 9 wedstrijden aan je broek

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.