Uitbreiding Grolsch Veste voorlopig van de baan

Doordat de organistatie van het wereldkampioenschap aan Nederland voorbij is gegaan, is de uitbreiding van de Grolsch Veste naar ruim 41.000 plaatsen voorlopig van de baan. De geplande uitbreiding naar 31.000 plaatsen zal wel gewoon doorgaan en moet volgend seizoen gereed zijn. Voorzitter en held Joop Munsterman liet weten dat een snelle vlucht naar het niveau van clubs als Liverpool of HSV nu van de baan is.

33 reacties op “Uitbreiding Grolsch Veste voorlopig van de baan

  1. michel.t.fct

    Jammer, ik had gehoopt dat het vernieuwde stadion komend seizoen af zou zijn. Dan kan namelijk de begroting weer met een x-bedrag omhoog terwijl de meeste clubs ook komend seizoen de begroting weer omlaag zullen gaan brengen. Alleen dacht ik dat het stadion naar 32.000 stoeltjes zou gaan, en nu lees ik naar 31.000.

    Echt jammer, ondanks alle beloften van onze Joop. Dan maar komend seizoen in de winterstop, of bij aanvang van seizoen 2012.

    Wel heb ik nog een kritische noot, en hopelijk kan daar nog eens een blog aan besteed worden. Wederom kunnen de al jarenlang vaste seizoenkaarthouders hun eigen plekje voor een wedstrijd van FC Twente niet kopen. Was het eerst al zo in de championsleaque, met een reden die voor iedereen begrijpelijk is, maar nu ook al weer niet voor de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Online je kaartje kopen ging ook al niet, dus maar snel naar Enschede naar het stadion gereden. Wat blijkt: alle kaartjes voor vak 109 waren al weg!!!!!!

    Waarom niet de vaste seizoenkaarthouders een aantal dagen de tijd geven om hun eigen plaats terug te kopen en pas daarna de vrije verkoop met 4 kaarten per seizoenskaart starten??? Overal in het stadion zitten vaste groepjes bij elkaar en delen we met elkaar het verdriet maar vooral de vreugde met elkaar. FC Twente denk nu eens niet alleen aan de commercie die heel belangrijk is, maar juist aan je trouwe vaste supporters.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marti

      De uitbreiding (naar 31.000) is toch ook klaar eind dit seizoen? Het is toch altijd volstrekt duidelijk geweest dat uitbreiding naar 41000 alleen kan als het WK naar hier komt?

        /   Beantwoorden  / 
      1. schalke04

        Maar desalniettemin kut dat de ring niet wordt gesloten..Het zou dan een prachtig stadion zijn..Is het nu ook al hoor..Maar de ring helemaal rond zou kippenvel betekenen..

          /   Beantwoorden  / 
        1. HB

          ik vind de u vorm mooier dan een gehele ring doorgetrokken, de u vorm geeft een voetbalstadion weer (engels) een gehele ring rondom krijgt trekjes van een evenementenstadion. persoonlijk denk ik na de uitbreiding dat de Veste het mooiste voetbalstadion van Nederland gaat zijn. 32000 man is super goed en je kunt ervan uitgaan dat het ook vol blijft zitten.

            /   Beantwoorden  / 
    2. JayFCT

      wel zorgelijk als je je eigenplek niet kunt weerkopen… aan de andere kant is het ook goed om de 2e ring opnieuw in te delen. alle petjes en sjaaltjes mensen die liever staan.. lekker na de overkant verplaatsen. Mensen die fanatiek willen, boven vakp neerztten zodat er 1 wand van geluid is dan wordt het nog beter. Ik zie er wel wat positiefs in. En wat maakt 1000 supporters meer uit. Wees eens blij dat de club groeit! En als je snel wilt groeien zie de consequenties in de rest van het land! uitgekiende selecties slecht voetbal… Nou dan maar niet zo hard groeien…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Dion

        heb gehoort dat ze de grachten dicht gooien en er stoeltjes op maken zodat je net als bij engelse stadions dich op het veld zit. weet iemand hier meer van??

          /   Beantwoorden  / 
        1. michel.t.fct

          Hallo Dion,

          Volgens mij zou dat pas bij de laatste fase gebeuren als het hele stadion rondgebouwd zou zijn. Met deze verlaging in de gracht zou het maximale van 44.000 toeschouwers gehaald kunnen worden. Zal dus nu voorlopig niet gebeuren.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Dion

            jammer

              /  
    3. twentefan

      ja wilde ook kaartje kopen
      voor rolstoel en begleider en kon mijn plaats ook niet terug kopen
      vak 110
      zit nu een eind van mijn partner af
      heb gevraagt waarom dat niet gekoppeld word
      antwoord de stoelen zijn gereserveerd
      met 1 woord BELACHELIJK laat de vaste supporters maar in de steek
      de plaatsen waren gereserveerd voor aldie aanbiedingen en prijs vragen

        /   Beantwoorden  / 
  2. EfCeeTee65

    Gewoon langzaam doorgroeien is sowieso het beste. 31.000 Stoeltjes komend seizoen is heel mooi, de rest komt echt wel.

      /   Beantwoorden  / 
  3. simba

    Michel ik ben het eens wat betreft de wijze van kaartverkoop voor de ‘extra’ wedstrijden van Twente. Volgens mij zijn de seizoenkaarten ook altijd verkocht met het bericht dat je je eigen plaats met voorrang terug zou kunnen kopen. Ik vind dit ook een redelijk iets. Maar goed dat voorrecht zullen ze ongezien wel ergens geschrapt hebben.
    Het geeft een dubbel gevoel. Enerzijds is het prachtig dat de club zo groeit en dan moeten er af en toe minder leuke beslissingen worden genomen maar anderzijds moet je de trouwe supporters niet te veel gaan zien als melkkoe.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bennie

    Misschien denkt men bij Twente wel, dat het stadion niet/moeilijk vol zal komen rond de feestdagen en/of met het koude weer en dat ze daarom de kans op een vol stadion zo groot mogelijk willen houden?

    En om niet teveel tijd te verliezen, zijn ze maar meteen overgegaan op vrije verkoop….

    Zou het anders ook niet weten….

      /   Beantwoorden  / 
  5. GJ

    Wedstrijd tegen Vitesse is al lang bekend. Eerst jaarkaarthouders de gelegenheid geven hun eigen stoeltje terug te kopen en dan vrije verkoop. Lijkt mij niet echt moeilijk.
    Als ze een reden hebben om het anders te doe dan moeten ze dat met hun trouwe supporters communiceren.

      /   Beantwoorden  / 
  6. vakje 106

    Helemaal met bovenstaande eens. Heb nu kaarten voor vak 106 de 1e rij, terwijl ik normaal gesproken een stuk hoger zit. Ik ga gewoon op mijn eigen plaats zitten en hoop maar dat de mensen die MIJN plaats hebben gekocht begrijpen dat we met alle vrienden bij elkaar willen zitten. Iets meer meedenken vanuit Twente had ik wel verwacht. Dit kan nog een hoop gezeur gaan geven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. S

      Ja, laten we dat lekker met z’n allen doen! Zo zorg je alleen maar voor frustratie onder medesupporters.
      Niet zo zeuren man, wees blij dat je weer naar een wedstrijd van twente kunt kijken!

        /   Beantwoorden  / 
      1. michel.t.fct

        Hallo S,

        Ik ga sowiezo naar alle wedstrijden van FC Twente kijken, maar dan wel het liefst tussen mijn vrienden en niet appart.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Edwin

      Verkoop: Via Online Ticketing en de Service & Ticketing balie in de Fanshop. Het is voor SCC-houders niet mogelijk de eigen plaats terug te kopen. Belachelijk dat Twente het zo heeft geregeld. Als je de goede sfeer wilt houden moet je de supporters hun eigen plaats gunnen. Nu krijg je weer spanning op de tribunes omdat menig supporter “zijn plaats” niet wil afstaan.

        /   Beantwoorden  / 
  7. kees

    ach die uitbreiding komt ook nog wel, 31000 stoeltjes zijn in ieder geval meer dan dat ze nu hebben.
    volgend seizoen beginnen en langzaam de grootste worden, of ben ik nu erg optimistisch.

      /   Beantwoorden  / 
  8. 0049

    31.000 is ook méér dan zat. Dat is al een hele opgave om die elke 14 dagen vol te krijgen. Mocht Twente ooit eens weer (maar dat hoop ik niet) uit de top 5 zakken, dan is een stadion van 20.000 al voldoende. Op dit moment zitten er vele succes-supporters tussen die er gewoon bij willen horen waar iets te beleven valt, maar die bij tegenvallende resultaten als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jos V

      Eerste vliegwiel daarvoor is in eerste instantie de resultaten, eens, maar een uitbreiding zal er voor moeten zorgen dat Twente ook de financiele mogelijkheden krijgt om als topclub te blijven acteren.

        /   Beantwoorden  / 
    1. Robbin

      Echt respect voor deze supporters, en dat ze ook nog ff enschede gingen zingen had ik al helemaal niet verwacht.

      Forza Schalke & Twente

        /   Beantwoorden  / 
    2. Thijs

      Zeer cool inderdaad. Na 9.02 minuten duidelijk te horen: Come on Twente Enschede door een vak vol fanatieke Schalke supporters. Doen wij dit ook wel eens ?

        /   Beantwoorden  / 
  9. 7534

    Stadion gaat naar 31.000 met daarnaast mogelijkheid naar 33.000 plaatsen dmv systeemtribunes in/op de grachten

      /   Beantwoorden  / 
  10. HB

    de FCT moet ervoor zorgen dat trouwe seizoenkaarthouders, altijd het 1e recht hebben/houden om de eigen stoel terug te kopen, onlangs in de cl wedstrijden kon het niet anders ivm perskaarten/uitvak/sponsoren..duidelijk verhaal. Maar in de amstelcup tegen Vitesse??? erg tegensprekened en dom van de FCT. Ben benieuwd met welk argument ze nu komen. mischien moet er maar een poll komen betreft wel/niet eigen stoel voor seizoenkaarthouders.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      was die er al niet dan?
      ik weet dat er andere stadion’s dat al wel hebben

        /   Beantwoorden  / 
  11. OOST

    hardlopers zijn doodlopers. Eerst de 31.000 maar eens volkrijgen. Dat wordt voor de lange termijn nog lastig genoeg. Denk aan verzadiging en verloop. Stap voor stap want naar 44.000 is 2 stappen te ver. Daar moet je eerst een compleet nieuwe doelgroep voor aanspreken. En dat is zeer lastig omdat er veel FCT minded mensen in de regio.

      /   Beantwoorden  / 
  12. ernie

    Stap voor stap want naar 44.000 is 2 stappen te ver. Daar moet je eerst een compleet nieuwe doelgroep voor aanspreken. En dat is zeer lastig omdat er veel FCT minded mensen in de regio.

    Huh,

    Wat snap ik nou niet aan dit bericht, ziet er vreemd uit????, is lastig en er zijn veel fct minded mensen, wat is er dan lastig>???

    Als ons Twente zich zo doorontwikkeld als nu, dan komt ook die 44000 man er wel, als je nu alleen al enschede neemt met 160000 inwoners, hengelo met +- 85000 inwoners, en dan alle omringende kleinere gemeentes + een stukkie Duitsland, dan komt die veste echt wel vol hoor, als we straks elk jaar meedoen om de prijzen al helemaal, en op dat schema lopen we nu al voor.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Edwin

    Speelt Diba morgen op de plaats van Ruiz? Daar is hij toch voor gehaald. Hoef je de rest van het team niet om te gooien.

      /   Beantwoorden  / 
  14. ron

    Nee Edwin,, sterker nog Diba zit niet eens bij de selectie, volgens Preudom traint hij er nog niet hard genoeg voor. Landzaat speelt op de plek van Ruiz en de Jong schuift dan door naar voren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Edwin

      Ik las het nadat ik het bericht op de blog had gezet. Toch vreemd, hij traint al geruime tijd mee en laat in de oefen duels een goede indruk achter. krijgt vervolgens een contract en wordt dan buiten de selectie gelaten omdat hij nog niet op “niveau” is.

        /   Beantwoorden  / 
  15. Bas

    aan de ene kant is het wel jammer, en aan de andere kant is het juist beter. de kans is groot dat als je een stadion met 42000 plaatsen hebt dat hij niet elke wedstrijd vol zit. dat verlaagt de sfeer in t stadion.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Edwin

    De berichtgeving van Fardau Wagenaar moet je niet serieus nemen. Het sportgedeelte van de TC moet tenslotte vol. Ze zit er net als BB regelmatig naast. Vrouwelijke voetbaljournalisten worden nog steeds niet serieus genomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.