Moeder Aarde, Vader Fred

Eindelijk wordt Schreuder er uitgerot. In de komende week komt er logischerwijze – logisch? Twente? – een eind aan zijn kwalijke schrikbewind, dat zich jarenlang kenmerkte door ellenbogenwerk, lauwe tactieken, zwak personeelsbeleid, bloedsaaie tv-interviews, gênante thuisduels, faliekante miskopen, schaamteloos voetjevrijen met Joop, een sfeerloos stadion, teveel assistenten, geldverspilling, nul prijzen, imago-verlies, het slechter maken van talenten, belabberde communicatie en uitholling van de collectief doorvoelde clubliefde.

Deze waslijst aan argumenten zal een ontslagaanvraag eenvoudig door de kritische beoordelingsafdelingen van het CWI loodsen. En ook bij de FNV of het CBV kan er amper weerstand komen tegen een ontslagvergoeding van 60.000 euro netto. Heel dik betaald, zal Ton Heerts vinden. Ja, duh! Geen cent meer aan besteden, daarvoor zijn de argumenten te sterk en de bewijzen waterdicht. Wat Joop er voor over had om Schreuder tot zijn Wenger op te leuken, terwijl hij nog nooit iets gepresteerd had, is volledig voor zijn conto. Voor Joop persoonlijk was Alfred het om zijn volgzame kwaliteiten waard, voor de club heeft hij minder nut dan de koffiejuffrouw, die het echter niet meer kan na vertellen.

Toch kan het nog steeds fout gaan, omdat we wel in de reusachtige portemonnee, maar niet in het hoofd van Van der Laan kunnen kijken. Hij is rijk genoeg om Schreuder vijftig keer voor eigen kosten op de keien te schoppen, maar (voetbal)wereldvreemd genoeg om de hoofdtrainer weg te degraderen naar een nieuwe functie binnen de chaotische organisatie… Ik zie niet in dat Schreuder genoegen zou nemen met iets anders dan hoofdverantwoordelijkheid voor de eerste selectie, hij zal roepen: ‘Daar heb ik mijn papiertje niet voor gehaald!’ Op zich terecht, maar dat papiertje is geen garantie gebleken voor practische geschiktheid en ook zijn schoorsteen moet roken. Ook blijkt er nog geen warme belangstelling voor zijn persoon te bestaan van andere profclubs. Zelfs Dijkhuizen kan Exceslior inruilen voor een Engels avontuur, Ruud fokking Brood wordt genoemd als assistent van kampioen Cocu en Ten Hag wenstte liever iemand als JP de Jong naast zich op de bank in Nieuw Galgenwaard. Go Ahead wil door met Demmers, hoe bestaat het. Misschien is NAC een optie, met name als het degradeert, maar dat laatste moet nog maar gebeuren. En dan moet Schreuder straatvechter Maaskant met die ijzeren rechtervoest er ook uit krijgen, al afficheert Alfred zichzelf de laatste weken nadrukkelijk als een geboren knokker…

Maar we moeten hoop houden in onzekere dagen, Schreuder past in geen enkel Twents plaatje meer en de doffe boemel zet hoestend en grommend onveranderd koers richting Overdinkel waar Fred Rutten zich even verstopt houdt. Icoon Fred. Alom als ‘goede veldtrainer’ bestempeld. Vakman, peoplemanager en sterk tacticus. Je zou het niet zeggen. Zo eerlijk moet je wezen, het is bij oons Fredjen niet de verpakking of de teksten die de leek moeten overtuigen dat hij ‘het’ heeft. En eigenlijk heeft hij het ook vooral hier gehad, veel meer dan in Eindhoven of Rotterdam, Arnhem und auch nicht in Gelsenkirchen. Het lijkt iets typisch provinciaals, zoals ook GJ Verbeek het best in de luwte en de verkozen anonimiteit rendeert. Verbeek de doehetzelfer met de glippen en de groeven in de werkmanspoten en Rutten de biologische moestuinder die van onbesproken gedrag en onbespoten vreten houdt. Ze zouden samen een soort Flevohof kunnen bouwen én onderhouden.

Mocht iemand de moed opbrengen mij te vragen wie van de twee ik liever had, dan viel mijn keus op basis van de sfeer erom heen en de beleving in de groep direct op Verbeek en voor al het andere dat bij voetbal komt kijken stemde ik op Rutten, die gezien zijn hobby bijvoorbeeld meer moeite met kunstgras heeft dan Gertjan. Anderzijds zou Verbeek in zijn vrije tijd een schitterende werktekening kunnen maken van de voltooiing van de tweede ring en er tussen de training en de gezamenlijke lunch door, in zijn stofjas met duimstok nog gretig aan gaan beginnen ook.

We moeten zuinig zijn en daar past geen afkoopsom voor Bochum bij. Het wordt Rutten. Over het welslagen van de voorbereiding hoeven we ons dus geen zogen te maken. Die vindt ten slotte plaats op de archeologisch zeer interessante Wageningse Berg, waar het onkruid woekert, de processierups heerst en distels en brandnetels de oudheidkundige tribunes al tientallen jaren aan het zicht onttrekken. Verbeek zou die verwilderde omstandigheden brommend veroordelen: ‘Wat is dit nou zeg, hier kan ik niks mee!’

Moestuinder Fred voelt zich er als een vis in het water. Die sssnoeit, rukt met wortel en al uit en maait alles vlak om daarna heel precies en met het fijne gevoel van Hendrik Jan de tuinman de beste zaadjes te planten en te bewateren op die plekken waar de mooiste bloei en hoogste opbrengst per kilogram gegarandeerd is. Fred Rutten met een strohoed, schoffel, een zinken gieter en een kruiwagen op de Wageningse Berg, ver weg van camera en microfoon, druk in de weer om van FC Twente, die onooglijke woestenij vol giftige wildgroei weer een luisterrijke, heerlijk geurende Hof van Eden te maken. Terug naar de natuur, normaal doen en hopen op goed weer voor een gezonde oogst.

Wallace

Lees ook:Laatste groet op fctwente.blog.nl

74 reacties op “Moeder Aarde, Vader Fred

 1. kasper

  Kijk in het gezicht van Fred hij is in het jaar Feyenoord 10 jaar ouder geworden, hij lijkt opgebrand en heeft revalidatie nodig, met het 1 jarige contract van zo pakweg 1 miljoen als veldtrainer kan hij aardig bijkomen in de Wilmersberg in de Lut en dan komt daar ook nog eens de schade claim van zeker minimaal 2,2 miljoen van Schreuder bij, maar ik denk dat die door Wallace betaald word, dat doe je toch Wallace, ie heb’t geald zat, wat kan oe dat noe schel’n, ie drinkt gewoon ‘n pilsje meender

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wallace

  Heerlijk nieuws, de vakbekwame en verbaal uitmuntende buitenstaander Teddy van Leeuwen wordt de nieuwe technisch manager. Was bij Vitesse medestander van Rutten in het conflict met Jordania en heeft ook met André Paus gewerkt in de Mediterannée. Ontdekte Mertens, Chadli en Huntelaar. Haalde Bony naar Arnhem. Kom het tegen. Goed gedaan, heren verantwoordelijken ! Dit geeft ons een enorme boost op weg naar een nieuwe toekomst. Klasse. Nu Fred op de bank en we kunnen gaan !

    /   Beantwoorden  / 
  1. sgt.pepper

   Dit is pas goed nieuws! Nu maar wachten op het slissende moment van Fred.

   Moeder aarde plukt vruchten.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Johan

   Ik hoop dat je gelijk hebt Wallace! En er geen Cypriotische adder onder het gras ligt, vanuit de Cypriotische stichting van Aldo en Joop en de huidige Cypriotische werkgever van Ted… Ja , ja we blijven scherp!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Piet

    Bij nader inzien nog niet zo ver gezocht (*rilt)

      /   Beantwoorden  / 
 3. Johan

  wacht! Hopelijk kan Ted , Alfred naar Cyprus ‘promoveren’. Heerlijk klimaat daar!

    /   Beantwoorden  / 
 4. deleukstethuis

  goeie zet!
  da’s gin pet!
  maar je van het!
  wie bint gered!
  van slo(a)per Alfred!
  want wie döt ‘t noe met
  stroeve Fred & gladde Ted!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Piet

  Bij het horen van de naam Ted bij TD kreeg ik hetzelfde gevoel als bij de aankoop van Castaignos. Neeeeeeeee hé!!!!!!!

  Als Ted zo´n topper was, had hij vast al wel ergens bij een topclub gezeten. Bij Vitesse werden de talenten gewoon zijn kant opgestuurd, daar had ie geen enkele invloed op.

  Bij AGOVV wel goeie talenten gehad, maar of hij daarvoor heeft gezorgd, of de scouting, etcetc, wie zal het zeggen?

  Vervolgens op Cyprus…dat zegt best veel…

  Maar hij zal wel goed voor Fred het saaie contractbesprekingswerk op kunnen knappen, die schijnen elkaar goed te verstaan.

  Verder zie ik die Ted vooral als een kerel die niks en nooit wat zegt, en er nog mee wegkomt ook, omdat ie altijd alles afschuift of verlies aan pech, geluk, een te zachte bal, een ongelukkige scheidsrechter, de wind, de regen, etcetc kan wijten, etcetc. Dit worden twee jaren waarin geen enkele ambitie wordt uitgesproken (door hem), maar hij kan de supporters rustig houden, net zoals een Michel Jansen dat kan.

  tja. hij past misschien wel bij dit Twente. Maar in GODSNAAM NIET langer dan twee jaar. Maar daar ben ik wel bang voor. Dan zit je de komende tien jaar in de subtop de rommelen net als Vitesse.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   Misschien moeten we het positiever zien: Fred willen we graag hebben, en die wil wel bepalen wat er wordt gekocht maar dan niet naast de wedstrijddruk ook nog eens verantwoordelijk worden gehouden voor het aankoopbeleid. Ted is dan een ideale uitvoerder die de trainer uit de wind kan houden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Ach, er is altijd wel gezeik tussen de td en de trainer. Kijk eens naar Ajax, alsof het daar zo lekker botert met De Boer en Overmars, die een ongelooflijk trackrecord heeft waar het gaat om veel te dure miskopen. En ook Van Geel staat weer onder druk. Zo zal het altijd zijn. Helemaal zonder kunnen we niet, van de lamme treurwilgen Schreuder, Jansen en Paalplaats hebben we so wie so niks te verwachten !
    Wie weet met welk soort spöllers Teddy nog mee komt afschijten, misschien staan we er over een half jaar alweer heel anders op en is elke thuiswedstrijd weer een fest !

      /   Beantwoorden  / 
  2. kasper

   Ik heb dat gevoel ook en weet je waarom, vroeger voor zo’n 40 jaar geleden voetbalde ik tegen AGOVV ze stonden 2e van onderen en toen ze ons wilden omkopen, zijn daarin niet mee gegaan, ze verloren in Apeldoorn met 2-3 van ons en AGOVV degradeerde, een jaar later waren ze failliet.
   Toen voor 10 jaar geleden AGOVV weer terug keerde in het betaalde voetbal konden ze dit financieel niet volhouden
   Ted van Leeuwen verliet het zinkende schip op weg naar Vitesse, het enigste wat ik mij in die tijd herinner was dat hij een aanvaring had met Lois van Gaal.
   van Gaal zei tegen Ted, ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom.
   Hij heeft getekend dus moeten we het er weer mee doen.
   Wat betreft de euforie van Fredje hier op de site kan ik zeggen dat gaat niet gebeuren, zijn salaris eisen zijn veel te hoog en de afkoopsom van Schreuder is veel te groot.
   De zaakwaarnemer van Schreuder stond vrijdagmorgen voor de deur van Munsterman, hij was waarschijnlijk gebaat bij een gesprek hoe het nu precies zat met het contract van Schreuder, maar Munsterman was niet thuis of deed alsof hij er niet was.
   Rob Jansen maakt achter het stuur aantekeningen om vervolgens in zijn dure bolide weg te rijden.
   Dus hoe het nu precies zit met het contract is hem waarschijnlijk ook niet geheel duidelijk, mondeling telt ook, maar mondeling is mondeling en woorden kun je zo weer verdraaien en dan is de beeldvorming anders, als er geen geluid opname’s zijn gemaakt.

     /   Beantwoorden  / 
 6. sgt pepper

  Ik heb er wel vertrouwen in ,maar een contract van drie jaar is wel een beetje dom he”"

  Wat mij betreft eerst maar eens n’ eenjarig contract.
  Helaas is er al getekend.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Paul

  Tedje heeft geen talenten opgehaald bij Agovv ,dat hadden destijds de scouts gedaan Wallace . Tedje heeft nog nooit iets zelf gedaan . Ja met zijn grote bek dom lullen zoals hij altijd bij Vitesse heeft gedaan waar de spelers komen aanwaaien van een moederclub uit Londen.Daar heb je ook geen TD voor nodig . TDs zijn overbodig .Vooral als ze zelf helemaal geen verstand van voetballen hebben .Andre Paus kon bij Famagusta niet door 1 deur met die Leeuwaap,niet door 2 deuren en ook niet door 3 deuren heen . Tedje is een rare vent die alleen is binnengehaald om Fredje binnen te krijgen . Nou ,ik hoop dat Fredje niet komt dan . Straks zeg die van der Laan nog;nieuwe spelers extra de helft van de helft salaris inleveren bij tekenen contract . Nieuwe RVC en Bestuur hebben al genoeg geld gekost . Toen ik dat hoorde dat Tedje naar Twente zou gaan . Ik kots ook op die rare vent .

    /   Beantwoorden  / 
 8. twente madmax

  Ed en Fred pindakaas en chocopasta.
  Dat is ‘t eerste waar ik aan denk.

  Ted en Fred ???
  Vaag zie ik beelden van Ted die door Chelsea ‘ s toedoen bij Vitesse weg moest.
  Zit met Zjordania in Malta en Cyprus in de voetbal? !?!
  Cyprus wat hadden Aldo en Joop daar ook alweer? ?Geld??

  Ik heb dat nooit zo op landen waar nog wel eens geld weggemoffeld wordt. .
  Ik sta niet te juichen.
  Wat als t voor geen meter werkt?
  Deze man mag eerst laten zien wat hij waard is voordat ik het vertrouw.
  Zoveel super daden heeft hij nog niet uitgevoerd.
  Sceptisch afwachtende houding van mijn kant.

    /   Beantwoorden  / 
 9. twente madmax

  Ted en Fred
  Fred en Ted

  Ik kan dr niks aan doen maar dit klinkt als Bassie en Adriaan of Jut en Jul of een ander duo waarvan je nou niet direct hosanna roept.
  Nee. .
  Klinkt als twee homo ‘s met een nieuw speeltje.

  Bah ik ben niet enthousiast meer zoiets van
  ,,wat moet dat nou bij mijn club…..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Natuurlijk komen paradijsvogels of charismatici altijd moeilijk binnen bij ons boeren. Wij textielslaven houden van doorsnee volk als boerenenknechtenknar Michel Jansen.Te lauw om te bedenken. Eeuwige bescheidenheid, liefst geen praatjes… Vooral geen bravoure in het doodse Tukkerland, waar de nederigheid jegens alles wat redelijk ABN babbelt maar niet te verdrijven lijkt. IS TOCH APART, EEN KEER ZO’NE ZONDERLING ? Maar nee, als hij geen balkenbrij vreet kan het niks wezen. Moe van. Sterkte Teddy.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Piet

    Ja Wallace, dat is het lot van de perifere streek. We, maar ook andere streken als Limburg, Groningen, etc. worden gemangeld door de Randstad, die onze bestuurders aanstellen, etc,etc,etc, en ons vertellen dat we ons maar te schikken hebben. Het Twents, ook al spreek ik het niet (goed) omdat ik het niet van huis en school uit heb meegekregen, is voor mij nog altijd thuiskomen. Ik richt me ook veel meer op de grens en eroverheen, waar we als streektaal natuurlijk mee verbonden zijn, niet met het ABN.
    Hoe je dit verhaal trouwens aan die loser van een Teddy wil hangen, is mij volledig onduidelijk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. twente madmax

     Maar als het op fossiele brandstoffen oogsten aankomt en het giftige afvalwater wat dit met zich mee brengt dan is het Oosten des lands goed genoeg om dit in de grond te lozen.
     Loat ze die troep maar onder de Arena dumpen.Maar nee dat doen ze niet.
     Heeft niks met voetbal te maken maar toch!!!

       /   Beantwoorden  / 
     1. Piet

      Nee, het zal niet snel in de buurt vd amsterdamse grachten terechtkomen, madmax ;) . Teddy (leuke nickname Wallace) is trouwens zo’n natte dweil, daar heb je ook geen zin in om tegen aan te trappen, want er valt niets te raken…jajaja

        /  
    2. Wallace

     Waarom de landelijke politiek erbij trekken ? Dat de Twentse lobby in Den Haag met die omhooggevallen huisvrouwen te zwak is, heeft met de aangeboren vooringenomenheid van een hele hoop streekgenoten natuurlijk ook nauwelijks raakvlakken.
     Ik bespeur weer dezelfde gereserveerheid als bij Adriaanse; wat mott’n wi’j met zo’ne vreemde snuiter ?! Hij spreekt geen Twents, hij draagt een sik, hij doet apart op Youtube, hij draagt zwarte pakken, hij komt van Cyprus, hij heeft praatjes, hij zou hiero weleens neeg kunnen passen…vooringenomenheid. Beter had Aldo Baldo toch Michel Jansen gepromoveerd, die roept geen argwaan of scpepsis op en scheert zich gelukkig elke dag geheel glad. Gaap. Werkelijk, wat een bekrompenheid. En dat Van Leeuwen een natte dweil is, dat zal nog moeten blijken. Natter dan alle binnengelikte Joop-kruipers en nietsnuttende kantoortijgers zal hij nooit meer worden.

       /   Beantwoorden  / 
     1. twente madmax

      Dat zit erin gebakken. Eerst weten wat t is voordat je enthousiast wordt!
      En de politiek heeft niks met voetbal te maken maar kwam op t pad. Ik hoop echt dat het wat wordt niet voor Tedje maar voor onze FC. Omhooggevallen boerinnen zijn mijn ding ook niet net als omhooggevallen boeren het niet zijn. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

        /  
     2. Piet

      McClaren met zijn zgn gentleman gedrag en Preud´homme met zijn pruimtabak waren hartstikke geliefd en van buiten. Twente heeft ook andere NL top trainers gepolst maar die wilden de afgelopen jaren niet maar zouden zeer welkom zijn geweest, ook als ze alleen abn praatten. Maar ik kan me niet voorstellen dat een Feyenoord, een Ajax, PSV of AZ in Teddy interesse zouden hebben. Bij PSV halen ze slimme mensen op cruciale managementposten, die bewezen hebben inzicht te koppelen aan overtuigingskracht en slagvaardigheid. Op al die drie punten word ik wanhopig als ik aan die Teddy denk. En ja, zo´n sikje is toch wél een reden om lekker bij SC Cambuur TD te worden. Heeft met geloofwaardigheid te maken. Een sikje prima als het je buurman is, maar niet als ie TD is. Ik kan hem alleen op slappe praatjes betrappen. Dan ga ik me ook afvragen of Aldo het wel aankan, en of Van der Belt niet te licht is voor Fc Twente. Maar zoals al gezegd: deze Teddy is gehaald om 2 jaar met alle winden mee te waaien en vervolgens wordt ie op straat geschopt als Twente uit de survivalmodus komt. En dat is voor iedereen het beste, ook voor Teddy. Ja sorry, van mij geen warm welkom. Hoop dat er anderen zijn die deze zgn excentriekeling bij de hoofdingang succes willen komen wensen

        /  
     3. Paul

      Schei toch uit zeg .Het is toch zwaar tekenend voor een worstenman Laan die allemaal onkundige afvallige mensen binnenhaalt die totaal geen verstand van voetballen maar wel dol zijn met hun poten op tafel te liggen .Zoals ene man van de FNV wij denken met u mee,ja op de pot zeker .Dan ene vieze V man van de UT annex bloembollenpot.Dan een Uranium man afval lozer from Almelo en nog een paar van dat soort ihet bestuur en last not least Edje Petetje oplichter . Zit niks meer in de club met voetbalverstand . Gaat toch nergens meer over Aldo v d Laan . Laantje maakt er een potje van . Net als ene Van Beld die verkeerde informatie doorgaf aan de KNVB op papier en hups weer 3 punten in mindering . Gaat nergens meer over bij Twente . De Fiod zou daar ook een keer een vuilniszak mee moeten nemen .Loopt Aldo van schrik naar Afrika .

        /  
  1. Moeke

   Het houd je wel uit je slaapje he Max :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. twente madmax

    Net terug van de slavenarbeid in de zorg Moeke.
    Na een hele avond rennen kuj eerst nich sloapn.

      /   Beantwoorden  / 
 10. aks

  Sander Boschker stapt op als keepers trainer bij de vrouwen en wordt mogelijk de opvolger van Theo Snelders als keepers trainer
  daarnaast is hij ook nog actief op de commerciële afdeling van FC Twente.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Paul

  Retteketet Ted . Het sprekende paard heet natuurlijk Ed maar Ted er niet veel naast zit met tijmslijm . Ted had namelijk gezegd dat hij als TD 4 dingen deed dagelijks bij Vitesse .1 de gehele dag tv kijken,2 de gehele dag in de koffie kijken,3 beetje bellen en 4 kijken onder zijn auto of Jordania geen bom onder zijn auto had geplakt. Ted keek elke dag voor het weg gaan onder zijn wagen of Jordania geen bom onder zijn auto had geplakt . En als er dan een TD moet komen is heel Nederland te klein en komt men bij ene Ted Dierentuin terecht in Cyprus .Als bestuur Andre Paus nou ook even had gebeld over Retteketetje want Andre zit bij de zelfde club als Trainer dan had bestruur Twente als antwoordt postbus 154 van Andre de tekst gekregen;tedje,nou ik kan Tedje wel doodschieten . Wie wil er nou een volslagen idioot hebben die elke dag onder zijn wagen keek of er geen bom onder zat .Dan ben je toch niet meer lekker in je hoofd . Tedje oud Journalist die zelf nooit heeft gevoetbald rolde als slijmbal het voetbal in van Algemeen Directeur bij Agovv tot TD bij Agovv tot hoofd scouting bij Vitesse . Zet hem alleen op een tribune om naar spelers te kijken en hij zou niet weten welke spelers een talent zijn .Als hoofd scouting heb je ook helemaal geen verstand nodig van ballen.De directeur van het Ziekenhuis heeft ook geen verstand van opereren .De Directeur van een Autofabriek kan ook geen auto s in elkaar zetten . Tedje heeft ook nog eens bij VI gewerkt .En bij VI zijn ze niet zo zuinig als het om af kraken gaat om spelers kwam slijmbal Tedje plots in het geslijm voetbal terecht om plots mee te gaan als slijmbeest .Tedje is echt geschikt als tv kijker koffie ophaler beller en onder de wagen kijken . Als het een beetje goed gaat en er goeie spelers kwamen zoals bij Agovv dan ging Tedje er met de trofee van tussen terwijl de echte kijk scouts de voetballers hadden ontdekt.En rook Tedje onraad dan was hij weer snel gevlogen . Zo ook bij Valetta waar hij 3 maandjes verbleef.2014 tekende Tedje een 3 jarig contract bij Famagusta en kijk een jaar later zit Tedje al weer bij Twent . Wat raar is dat he .Heeft Twente ook nog een afkoopsom moeten betalen voor een nonsens mens Tedje . Tedje is echt de man van zakkenvuller. De man van meerjarige contracten tekenen en weer gauw verkassen naar een andere club . Tedje valt in de term van openlijke slimme oplichter . Twente komt er ook mooi mee op de koffie,want Tedje heeft ook bij Twente weer een 3 jarig contract getekent.Tedje denkt nu al weer aan een afkoopsom en zakken vullen .Een echte oplichter die totaal geen verstand heeft van voetballen of voetbalzaken .Tedje is een echte slimme koffie ophaler .

    /   Beantwoorden  / 
  1. twente madmax

   Zie maar!
   De avonturen van Ted en Fred. ..
   Goed gevonden leukste!

     /   Beantwoorden  / 
  1. deleukstethuis

   ted krimpt selectie in..

     /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   O mijn god, Ernst Faber, vergeleken met deze kleurloze kloon van nieuwslezer Antoine Peters zijn Paalplaats en Van der Looi de Mounties ! Kannie waar zijn. Ernst Faber…wie bedenkt zulke shit ?! En ik zat net weer in een optimistische flow ! Tandjes !

     /   Beantwoorden  / 
   1. ber

    Dit kan godverdomme niet waar zijn….. geef mij maar een nekschot

      /   Beantwoorden  / 
 12. deleukstethuis

  fred @ ted

    /   Beantwoorden  / 
 13. Wallace

  De Ted Hachée Show

    /   Beantwoorden  / 
 14. robbert

  Teddybeer Ted met bril
  Ik kan zonder bril niets zien
  ik ben toch doof

    /   Beantwoorden  / 
 15. Wallace

  Right said Ted – I’m too sexy for my sik

    /   Beantwoorden  / 
 16. twente madmax

  Schijnt een echte rokkenjager te zijn.
  Tedje houdt wel van een pretje.
  Er komt zo nooit een eind aan de Twente SOA (p)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Klopt,jaagt niet alleen op rokken, ook op strings. Bemoeit zich niet met supporters of ander volk. Zit op kantoor veel tv te loeren. Komt zelden buiten. Drinkt koffie, de hele dag door. Wat de pers van hem vindt, rot hem niks. Draagt inktzwarte pakken, slaapt in een kist en houdt niet van knoflook. Next.

     /   Beantwoorden  / 
 17. twente madmax

  Aanvoerder Bjelland geeft aan dat er te weinig focus was op het voetbal!
  Tja aan wie ligt dat?

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   Het ligt voor 80% aan de trainersstaf met als eindverantwoordelijke Schreuder, 10% schuld hebben de spelers zelf en 10% de negatieve supporters die niet motiverend bezig zijn.
   Eigenlijk zouden ze Rutten een eenjarig contract aanmoeten bieden, dan kan je met Schreuder nog alle kanten op b.v.
   assistent trainer, naar ‘t 2e, de beloften, of koffie
   juffrouw.
   als Youri, Snelders, Bleuming geen nieuwe contracten krijgen, van Wonderen is als weg, dan is er geld over voor Fred met ondersteuning door Ted

     /   Beantwoorden  / 
 18. aks

  Helaas geen Fred met Ted, want zie hier,

  Aldo over Schreuder: Wat mij betreft gaan we door Gisteren, 16:36

  De clubleiding van FC Twente stuurt aan op een langere samenwerking met Alfred Schreuder (42). Dit vertelt voorzitter Aldo van der Laan tegen FOX Sports.

  De coach van de Tukkers ligt onder vuur na het teleurstellende seizoen van Twente, waarin de club – mede door tweemaal een puntenstraf – als tiende in de Eredivisie eindigde. De clubleiding kondigde aan te gaan wikken en wegen met Schreuder om te beoordelen of er een basis ligt om door te gaan. Die lijkt er nu te zijn, ondanks dat er in de media al werd gerept over een voortijdig ontslag.

  ”In de huidige gesprekken met zijn zaakwaarnemer (Rob Jansen, red.) blikken we terug op de problemen van het afgelopen seizoen”, aldus Van der Laan. ”Daarna gaan we met Alfred zelf om de tafel om te evalueren en vooruit te blikken. Op korte termijn verwacht ik duidelijkheid, omdat Alfred op vakantie gaat.”

  Eerder op vrijdag werd al helder dat de spelersgroep van Twente zich achter de hoofdtrainer schaart. ”We wisten al dat daar geen problemen zitten”, haakt Van der Laan in. ”Maar binnen alle andere geledingen van de club leeft er wel degelijk bezwaar over de manier van voetballen in het afgelopen seizoen. En ook op de resultaten viel het nodige aan te merken. Dat kunnen we toch niet ontkennen. Op de tribunes gingen de handen niet bepaald op elkaar. De vraag is of dat alleen Alfred aan te rekenen is.”

  Twente lijkt af te zien van een ontslag. ”Hij heeft een doorlopend contract”, reageert Van der Laan. ”Als je er samen niet uitkomt, moet het afgekocht worden. Maar als dat niet hoeft, dan liever niet. Tenzij Alfred zelf aangeeft er mee te willen stoppen, maar hij heeft duidelijk laten merken dat niet van plan te zijn. Ook wat mij betreft gaan we door. Het is niet zwart-wit, een kwestie van stoppen of doorgaan. We willen er op een goede manier uitkomen.”

  Dat geldt ook voor het kamp-Schreuder. ”Alfred wil niet weg”, aldus Jansen. ”Er is geen enkele aanleiding om anders te handelen. Er is geen paniek aan deze kant.” Ook niet vanwege het supportersoproer in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. ”Zo opportuun is de voetbalwereld. Het is niet leuk voor hem, maar als Alfred straks de eerste wedstrijden wint, praat niemand daar nog over. Onze insteek is: gewoon doorgaan. Het gaat wel goedkomen.” (FOX Sports)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Allemaal inleidende beschietingen over en weer. Mensen betrekken hun stellingen en trachten op voorhand zo min mogelijk gezichtsverlies te lijden en er aan de andere kant zoveel mogelijk uit te slepen. Politieke spelletjes, niks nieuws onder de zon.
   En wat denk je nou zelf, dat Schreuder niet exact weet hoe slecht hij erop staat bij de complete achterban en dat hij, zijn gezin en familie zich daar geen zorgen over maakt ? Alles wat Schreuder over deze zaak zegt heeft als insteek; GELD, alle beloofde geld voor Rob Jansen en voor hemzelf.
   Schreuder is allang weg, dat moet ook. Er is geen ander alternatief, bespreekbaar noch denkbaar. Zijn aanblijven bij de club is 100 % ONACCEPTABEL.

     /   Beantwoorden  / 
   1. ber

    Precies, geen vuiltje aan de lucht!

      /   Beantwoorden  / 
 19. cmw twente-achterhoek

  Het lijkt de Fifa wel bij Fc Twente. Eerst blijft Van der Laanuit zitten. Nu denkt Schreuder (800.000) ook nog dat hij door kan.

  Ja wat wil je als je door van der Laanuit gedekt wordt en gesterkt wordt. Van der Laanuit wordt op zijn beurt weer gesterkt door Blatter.

  De evaluatie Schreuder (800.000) heeft plaats gevonden:
  - hij is 10 e geworden met 6 punten in mindering, anders was hij hoger geeindigd (8e)
  - de spelers zijn niet beter geworden, want ze hadden zoveel zorgen met FC Twente dit jaar
  - we zijn vrij ver gekomen in de beker
  - we hebben Europees voetbal gespeeld
  - er is een goede klik tussen spelers en trainer (slechts drie spelers zijn dit jaar verbannen !)
  - het salaris is marktconform en de stijgende lijn is volgens contract
  - er is veel talentvolle (goedkope) jeugd die de komende jaren onder Schreuder (800.000) kan rijpen

  Alle partijen willen door.

  Van der Laanuit kan niet uit zijn schaduw stappen en dient alsnog zijn positie ter beschikking te stellen.

    /   Beantwoorden  / 
 20. twente madmax

  Als Twente niet in deze ernstige financiële trammelant gezeten had was Schreuder wel ontslagen. Maar aangezien dit feit er ligt blijft ie zitten met z ‘ n 800.000 euries. Hij blij (maar niet echt ) wij niet !Tot sint Juttemis mogen we blijven schelden razen en tieren rookbommen gooien nog zwarter dan de nacht het helpt geen bal.
  Fijne vooruitzichten komend seizoen. Volgend seizoen plaats 12 of lager.
  Waar blijft zijn bijdrage aan de club?
  600.000 is nog te riant voor een over betaalde trainer waar geen mens blij mee is. Doneren Alfred! ! Anders ben je voor mij een geldwolf en verder helemaal niks!

    /   Beantwoorden  / 
  1. aks

   @T.M.Max
   Je kan het ook anders bekijken Max
   ten 1e – Gooi geen zwarte rook bommen, de KNVB doet FC Twente zo in de ban, einde licentie.
   ten 2e – Als Schreuder inderdaad weer niet presteert dan is dat voor de raad van bestuur aanleiding om hem eruit te schoppen, hij levert niet, waar die voor word betaald, dus ?
   Aldo gaf het andersom al aan, het kan zo zijn dat hij (Alfred) in het nieuwe seizoen direct begint met twee overwinningen op rij, dan ziet het er heel anders uit, dat is door Aldo positief onder woorden gebracht, maar je kan het ook anders formuleren.
   Als hij begint met twee nederlagen, dan is het einde verhaal voor Schreuder.
   Kijk de wereld zit nu eenmaal zo in elkaar, als jij s’morgens te laat op je werk komt dan heb je ook verschillende bazen, de een zegt tjonge jonge, bin ie a weer te laat, nog 1 keer en ik flikker oe d’r oet, maar je kan ook een andere baas hebben, waarbij je kan zeggen ik heb mij verslapen, dan zegt die baas, dan had je het ook nodig anders was je wel op tijd geweest.
   Ik bedoel maar, het kan alle kanten nog op.
   Graag zou ik eens willen bezien of Alfred geen begeleiding nodig heeft in de form van een tijdelijke vrijwillige Fred onder toeziend oog van Ted, dan hebben we Fred al binnen als het toch niet goed gaat dan kan Alfred d’r oet.
   Wat denk ie d’r van Max.
   Alfred
   Fred
   Ted
   Ted fret noe a de kips leverworst en hee hef de Zwanenburg al in de koelkast.

     /   Beantwoorden  / 
   1. twente madmax

    Die rookbommen staan toch voor de meer dan ernstige onvrede over het vertoonde spel.
    Tuurlijk kunnen ze geen kant op omdat de financiële zooi de baas is.
    Ik vind juist daarom dat Alfred MOET zeggen dat ie een paar ton inleverd!
    Gewoon omdat het idioot is dat hij zoveel geld verdient terwijl hij er niks van bakt.
    Hoe kun je ooit enthousiast supporteren in de Veste als hij nog aan t veld staat met zn handen in zn jaszak. Het is de keuze die voor de echte supporter heel moeilijk is . Je kunt je club niet in de steek laten maar het zal er echt niet beter van worden. Tenzij Alfred naar Lourdes gaat en het heilige voetbal inzicht geschonken krijgt door een hogere macht. Geleuf ie niet en ik ook niet.

      /   Beantwoorden  / 
 21. Wallace

  Casino FC Twente moet natuurlijk wel blijven draaien, daarom kan Schreuder niet gemist worden door de Twentse Escobars en Montana’s… De smerige gokkers kunnen ook van een afstandje inzetten op transferwinsten en loopjongen Alfred doet precies wat de geldjunks willen en blijft de verkeerde spelers opstellen. Het is allemaal windowdressing. Vergeleken met de misstanden bij Twente is Blatter een heilsoldaat. We zijn supporter van een criminele organisatie met een schaduwscouting, een overlopende beerput, een Cyprus-connectie en we blijven maar SCC’s verlengen en zingen en met onze domme, lauwe koppen hopen op betere tijden. Heel veel fout volk verdiend zo bakken geld aan de club en dus aan ons met dat brave seizoenskoartje, de zoeperij, de sjaaltjes en alles nog. Zielige vertoning.

    /   Beantwoorden  / 
 22. joop

  PSV wil Locadia betrekken (huur) in aankoop Corona.
  Financiers willen geld.

    /   Beantwoorden  / 
 23. Wallace

  Kamohelo Mekutje onderweg naar Brentford van trainer Dijkhuizen. Alle transfermonneten naar Joop en Aldo, die de hele rotzooi als een citroen uitknijpen ! Next !

    /   Beantwoorden  / 
  1. johan

   ik pleit voor een sit down actie bij aanvang nieuw seizoen voor de ingang hoofdtribune onder het motto “wie blieft zitt’n”

     /   Beantwoorden  / 
 24. Jade

  Mokotjo voor 3,5 M pond naar Brentford !

    /   Beantwoorden  / 
 25. robbert

  Mokotjo waarschijnlijk naar Brentfort

    /   Beantwoorden  / 
 26. aks

  Schreuder gaat akkoord met een naar beneden bijgesteld contract, hij blijft dus de trainer van FC Twente, er is genoeg perspectief volgens Aldo, voortvloeiend uit eerdere gesprekken.
  Bron Tubantia, Nu, Vi

    /   Beantwoorden  / 
  1. deleukstethuis

   naar beneden bijgesteld contract, dus ipv de hoofdmacht de beloften trainen. Ok!

     /   Beantwoorden  / 
 27. johan

  Als Schreuder gewoon aanblijft volgend seizoen heeft Aldo persoonlijk elke scc houder een lange zwanenberg in zijn aars gedrukt, tot het touwtje. Als Aldo denkt dat vorig seizoen het onrustig was…. Paar maandjes voorbereiding dan komt er toch wat los… Ik vertrouw erop dat alle supportersverenigingen die zo eensgezind waren in de oprot acties, deze onvrijwillig ingebrachte lange zwanenberg terug betalen met passende actie tot we weer een fatsoenlijke wedstrijd in de Veste zien zonder deze schijtlaars coach. oog om oog, worst om worst.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Alle wevers en spinners en andere textielslaven hebben hun broek weer laten zakken en zijn met hun kapotgesappelde pokkel krom gaan staan zodat de casinobaronnen Joop en Aldo weer lekker aan hun gerief zijn gekomen. LANG LEVE DE TWENTSCHE LAUWHEID ! NOG 100 JAAR BREIEN MET DE SCHEDEL !

     /   Beantwoorden  / 
 28. ber

  Het kan alleen bij Twente…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Piet

   tja, dank voor de duidelijkheid, bestuur??
   ik vrees dat Alfredo nooit echt een team en supporters zal kunnen opzwepen, en onder zijn leiding zijn Brama en Berghuis weggestuurd en dat laatste neem ik hem kwalijk. Een goede veldtrainer is het vast wel. de twijfel blijft of hij zijn team flitsender zou kunnen laten spelen, tussen de linies maar afgelopen seizoen tegengehouden is door drempelvrees of Castaignos, of dat hij gewoon niet meer kan dan alleen veilig breien achterin. Nou, dat kan wie dat wil zich eens gaan anschauen komend saison ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wallace

    Kom Piet, we gaan zelf kiek’n hoe dat wordt. En we nemen nog 5000 man mee, naar Barneveld, voor de oefenwedstrijd in de voorbereiding. En na de tumultueuze wedstrijd – 300 man ME tussen de kipp’n en eier – gaan we lekker barbecuen en zuipen in de ruime voortuin van De Schedel. Moet kunnen. Nieuw contract, net met 1-1 gelijk gespeeld, onderlinge band beetje AANHALEN !!!

      /   Beantwoorden  / 
 29. Baretti

  Wanneer komt de nieuwe column Wallace ?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Goeienaomd Adam O. De nieuwe column ja…eerst maar eens goed ter bouten naar het closet. Ik bedoel: zolang ik geen onderwerp heb kan ik wel weer wat in malkaar doehetzelven, maar dan krijg je van die TAZ-fratsels of van die Aldo-decreten en dat doet je reputatie geen goed.
   Het moet wel ergens op slaan. Nu ik het zeg; dat project-X idee, zal ik daar…iets over…voorbeschouwen ? Geef me een paar dagen, dan zit jij je zaterdag in de bloedhitte met een ijzige groene beugel op je tokkie balkonnegie te bezeiken van de voorpret. Project-X te Barneveld…het zou alweer wat wezen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Baretti

    Woensdag 15 juli. Heb al vrijgenomen… Zal wel een buscombi worden….

      /   Beantwoorden  / 
 30. deleuktethuis

  Nu in de fanshop te koop 10 euro, Twente sjaal:
  “Schreuder rot op!”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wallace

   Bij Henkie VU drukken ze die shit per 500 stuks tegen verlaagd anti Aldo-tarief zo voor je. Neem ze met naar Bierneveld – beneveld in Barneveld – en je bent in een kwartier los…Gouwe handel. Doe mij 1000 witte vlaggen met opdruk GEEN GELUL, NO SKULL ! en een print van De Schedel met twee botten door zijn hoofd als bij een skull. Zou dat een beetje lopen,zeg ? Monneten liggen op straat.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.